επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οχι στην κατάργηση του δικαιώματος έκπτωσης 50% για τα εισητήρια του ΟΣΕ

Εμείς, οι σύλλογοι που υπογράφουμε το παρόν δελτίο τύπου, ζητάμε να διατηρηθεί το δικαίωμα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις οποίες συγκαταλέγονται και οι πολίτες με αναπηρία να ταξιδεύουν με τα τρένα του Ο.Σ.Ε. αγοράζοντας τα εισιτήρια με έκπτωση 50%, όπως ισχύει ως σήμερα. Γνωρίζουμε ότι έχει αποφασιστεί η κατάργηση αυτού του δικαιώματος από την 1η
Ιανουαρίου 2011. Η εξυγίανση και η ανταγωνιστικότητα του Ο.Σ.Ε., στο όνομα των οποίων γίνεται, προσχηματικά, αυτή η αδικία, δεν επιτυγχάνονται με αποφάσεις όπως αυτή. Πολύ περισσότερο που τα ΚΤΕΛ την ίδια στιγμή θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις για τα μισά εισιτήρια που θα παρέχουν στα ΑμεΑ. Με αυτό τον τρόπο τα ΑμεΑ και οι άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθίστανται αποκλειστικοί πελάτες των ΚΤΕΛ και ο Ο.Σ.Ε. καλείται να υποστεί έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. Το αίτημα της εποχής μας είναι η άρση των φραγμών που οδηγούν τα Α.μεΑ στον κοινωνικό αποκλεισμό και στο περιθώριο. Μια τέτοια εξέλιξη, όμως, αντί να αίρει, προσθέτει φραγμούς στον αγώνα των ΑμεΑ για κοινωνική ένταξη.

Επειδή για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ο.Σ.Ε. δεν ευθύνονται τα Α.μεΑ και άρα είναι άδικο να υφίστανται αυτή τη μεταχείριση, ζητάμε:

- Να επιδοτηθεί ο Ο.Σ.Ε. για τα μισά εισιτήρια που παρέχει στα Α.μεΑ με επιδότηση ανάλογη με αυτή που λαμβάνουν τα ΚΤΕΛ για τον ίδιο λόγο.

- Να μην υπάρξει ούτε μια ημέρα που οι πολίτες με αναπηρία θα στερηθούν το δικαίωμά τους να ταξιδεύουν με μισό εισιτήριο με τα τρένα του ΟΣΕ.

Υπογράφουν οι εξής σύλλογοι:

- Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων

- Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Τρικάλων «ΕΛΠΙΔΑ»

- Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Τρικάλων «Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

- Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Τρικάλων «Η ΑΡΩΓΗ»

- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Περιφερειακή Ένωση Δυτικής Θεσσαλίας

- Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κωφών και Βαρηκόων «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»

- Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων

- Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Τρικάλων

- Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»

- Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων
Ερευνα