επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μαράβας: προτείνω την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης αρχών και φορέων στην Πύλη για την ΔΟΥ

Ανοιχτή επιστολή του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Δήμου Πύλης (επικεφαλής συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) και του επικεφαλής του της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλου του Δήμου Πιαλείων.
Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην εξαγγελθείσα αναδιάρθρωση των ΔΟΥ φημολογείται ότι συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της ΔΟΥ Πύλης. Πρόκειται για μία υπηρεσία η
οποία επί πενήντα σχεδόν, χρόνια είναι ταυτισμένη με την τοπική κοινωνία της Πύλης και την ευρύτερη περιοχή. Είναι μία υπηρεσία η οποία έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει μέλλον, στο πλαίσιο της νέας διοικητικής διάρθρωσης της χώρας.
Η ΔΟΥ Πύλης εδρεύει στην έδρα του νέου, διευρυμένου Δήμου Πύλης. Ενός Δήμου με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και σημαντική τουριστική δραστηριότητα. Αποτελεί, δε, την ατμομηχανή του ορεινού – χειμερινού τουρισμού του Νομού Τρικάλων, αλλά και της Δυτικής Θεσσαλίας γενικότερα. Μιας περιοχής η οποία έχει περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης, τουριστικής, επιχειρηματικής, αγροτοκτηνοτροφικής, εφόσον υποστηριχθεί με τις ανάλογες υπηρεσίες και υποδομές. Μία εξ αυτών, η ΔΟΥ Πύλης στην οποία εντάσσονται αυτές οι επιχειρήσεις και η οποία έχει να επιδείξει μόνο θετικά αποτελέσματα. Στο απεφευκτέο ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ Πύλης αυτοί οι επιχειρηματίες, θα αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιόμετρα για τις φορολογικές τους υποθέσεις. Πως θα προωθήσουμε την ανάπτυξη και πως θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία; Με την κατάργηση αποκεντρωμένων υπηρεσιών και την συγκέντρωσή τους, στα αστικά κέντρα;

Αυτή κύριε Υπουργέ, η προοπτική αντιβαίνει στο πνεύμα του «Καλλικράτη» που η Κυβέρνησή σας, προώθησε για να αποκεντρωθεί το κράτος και οι υπηρεσίες τους.

Αν πραγματικά πιστεύετε στην αποκέντρωση και στην ανάπτυξη. Αν θέλετε να ενισχυθεί η τουριστική δραστηριότητα στον ορεινό όγκο των Τρικάλων. Αν προσδοκάτε σε περισσότερα έσοδα για το ίδιο το κράτος, δεν έχετε παρά να στηρίξετε, να ενισχύσετε και να αναβαθμίσετε τη ΔΟΥ Πύλης.

Εμείς, οι Δημότες του νέου Δήμου Πύλης μόνο αυτή την προοπτική συζητάμε.

Για το λόγο αυτό, προτείνω την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης αρχών και φορέων στην Πύλη προκειμένου να κατανοήσουν ΟΛΟΙ ότι η ΔΟΥ είναι και πρέπει να μείνει στην Πύλη, αλλά και να συντονιστούν οι ενέργειες των τοπικών φορέων.
Με τιμή
Κώστας Μαράβας