επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Απεργιακός «πυρετός» στην Υγεία

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου. Τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους σε αποχή, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.


Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.larissanet