επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι διορισμοί του Λοβέρδου θέμα στο Der Spiegel

Σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλει τη διαφθορά, το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" αναφέρεται σε διορισμούς "ημετέρων" που πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Αγώνας για την επιβίωση», επισημαίνεται πως από το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Υγείας, διόρισε τουλάχιστον 30 νέους συνεργάτες, κυρίως στα γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας.

Είκοσι μάλιστα εξ αυτών, όπως σημειώνεται, μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως.
Εκτός από το μισθό τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν και επιδόματα για υπερωρίες και νυχτερινά, ενώ δέκα τουλάχιστον συνεργάτες, όπως αναφέρεται, διορίστηκαν σε νέες θέσεις εις βάρος του κρατικού ταμείου.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να εξοικονομήσει στον τομέα της υγείας ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Γίνεται μάλιστα αναφορά στην "παράδοση" που έχει η Ελλάδα με αυτού του είδους τους διορισμούς, σημειώνοντας πως βρίσκουν και τοποθετούν ανθρώπους που βοήθησαν στις εκλογές και έμπιστά τους άτομα.
Πηγή: news247.gr