επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«Ώρα της Γης» για το δήμο Τρικκαίων

Μεθαύριο Σάββατο θα πάρει σάρκα και οστά η παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Με απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα, ο Δήμος συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία. Στην ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, δημιουργήθηκε υποσελίδα του Δήμου Τρικκαίων στην οποία φιλοξενείται το ακόλουθο μήνυμα του Δημάρχου:
«Η Ώρα της Γης, είναι η ώρα του ανθρώπου. Η Ώρα του πολίτη που αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του για την επιβίωση της γειτονιάς του, της πόλης και του Δήμου του, για την σωτηρία του Πλανήτη. Για την αναβίωση της ανθρωπιάς που την χαρακτηρίζει, πρώτα απ΄ όλα, ο
 σεβασμός στη Φύση, οι νέες βιο-αξίες που μας διαπερνούν και μας συντροφεύουν. Ο Δήμος Τρικκαίων, ένας τόπος προικισμένος από τη Φύση, γνωρίζει το χρέος του. Η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει και στηρίζει πρωτοβουλίες οι οποίες προλαμβάνουν τα χειρότερα για το περιβάλλον, τιμωρούν την ασυδοσία, ευαισθητοποιούν και εκπαιδεύουν».

Ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour και, μέσω αυτής, στην υποσελίδα του Δήμου. Καλεί όλους τους δημότες, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20.30, να σβήσουν τα φώτα για περισσότερο από μία ώρα, πρωταγωνιστώντας για ακόμα μια φορά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Μηνύματα

Ειδικό e-mail (wra.ths.ghs@volos-city.gr) με αφορμή την «Ώρα της Γης 2011» δημιούργησε ο δήμος Βόλου. Στόχος είναι η καταγραφή απόψεων ενώ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη, προκειμένου να σταλεί από το Βόλο ένα συλλογικό ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, λίγες μέρες μετά τα τραγικά συμβάντα της Ιαπωνίας, ότι απαιτείται η δέσμευση των ισχυρών χωρών για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Δήμος Βόλου θα στείλει το δικό του μήνυμα σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου για μια ώρα (20.30-21.30) και οργανώνοντας εκδήλωση παρατήρησης των αστρoνομικών φαινομένων, με τη συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Αναύρου και ώρα 20.00. Ερευνα