επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

48ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη οι γιατροί του ΙΚΑ

Σε πανελλαδική απεργία, προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ προκηρύσσει 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη (συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ στο νομό μας), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για την υπαναχώρηση της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών με σύμβαση έργου που τα τελευταία χρόνια
υπηρέτησαν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Επίσης γίνεται λόγος για «πρακτικές καταστρατήγησης της νομιμότητας της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μέσα από εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης ΙΚΑ ΕΤΑΜ με επακόλουθα, απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή Υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ».

Οι γιατροί ζητούν:

• Ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών με σύμβαση έργου (700-800 περίπου), που υπηρέτησαν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ τα τελευταία χρόνια και πρόσληψη και άλλων γιατρών για κάλυψη των μεγάλων αναγκών της περίθαλψης, μέχρι του αριθμού των 1.400, σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

• Μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου, μέσα από την σύσταση 1.600 θέσεων αορίστου χρόνου γιατρών – οδοντιάτρων ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

• Ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των 1.860 γιατρών - οδοντιάτρων και επέκταση της διαδικασίας μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου γιατρών.

• Κατοχύρωση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των συμβασιούχων γιατρών αορίστου χρόνου.

• Υλοποίηση του Επιστημονικού Βαθμολογίου (παρά τις διαβεβαιώσεις καθυστερεί αδικαιολόγητα).

• Έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που δεν θα υποβαθμίζει τις παροχές υγείας και την εργασία των γιατρών. Η ισοπέδωση των γιατρών που διαφαίνεται, μέσα από τον ΕΟΠΥΥ (με τις αμοιβές σε επίπεδο ΟΑΕΕ 600-700 ευρώ) και με την ελαχιστοποίηση των παροχών, θα οδηγήσουν την περίθαλψη σε μεγάλη υποβάθμιση και τους γιατρούς σε απαξίωση και εξαθλίωση.

• Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.