επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Με τη μέθοδο fast – track οι άδειες στα ποιμνιοστάσια,ανακοίνωσε η Μιλένα Αποστολάκη στον Κώστα Αγοραστό

-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε καταθέσει σχετική πρόταση σε ομιλία του στα Τρίκαλα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου
-«Η Πολιτεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τον κτηνοτρόφο ως τον φτωχό συγγενή αλλά ως ένα σύγχρονο επιχειρηματία», είπε ο Κ. Αγοραστός στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την επικοινωνία που είχαν σήμερα
Σχέδιο fast – track στην κτηνοτροφία με απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των ποιμνιοστασίων προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός κα Μιλένα Αποστολάκη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό σε επικοινωνία που είχαν σήμερα.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κ. Αγοραστός είχε συζητήσει το θέμα με την κα Μιλένα Αποστολάκη κατά την
 επίσκεψή της στα Τρίκαλα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε επιδώσει σχετικό υπόμνημα στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από διάλογο που είχε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων.

«Η Πολιτεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τον κτηνοτρόφο ως τον φτωχό συγγενή αλλά ως ένα σύγχρονο επιχειρηματία, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα, θα έχει στήριξη στην επενδυτική του δραστηριότητα, θα εισπράττει τις επιδοτήσεις στην ώρα τους ώστε να προγραμματίζει τις κινήσεις του», είχε τονίσει ο κ. Κ. Αγοραστός στην ομιλία του εκείνη την ημέρα στην ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) στα Τρίκαλα.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο θέμα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ο κ. Κ. Αγοραστός είχε σημειώσει:

« Έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί. Έστω και τώρα οφείλουμε να βρούμε λύσεις γιατί χωρίς άδεια οι κτηνοτρόφοι μας δεν μπορούν να ενταχθούν στα επενδυτικά προγράμματα.

Μία λύση, μία πρόταση που υποστηρίζουμε είναι η έκδοση προσωρινής άδειας ώστε να μπορεί ο κτηνοτρόφος να κάνει αίτηση για τα προγράμματα και στη συνέχεια να παίρνει την τελικά άδεια προσκομίζοντας τα υπόλοιπα στοιχεία.

Μία άλλη πρόταση είναι η αδειοδότηση να γίνει με τη μέθοδο του fast – track, μια λέξη που είναι της μόδας και αποτυπώνει τις γρήγορες διαδικασίες».

Κατά τη σημερινή τους επικοινωνία, η κα Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε στον κ. Κ. Αγοραστό ότι επελέγη τελικά η μέθοδος του fast – track προκειμένου να χορηγούνται πιο γρήγορα οι άδειες στους κτηνοτρόφους. Η Υφυπουργός είπε ότι εξετάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις και η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας παίρνουμε την πρωτοβουλία και καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των Θεσσαλών. Αυτό κάναμε και για τους κτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν πραγματικά οξύ πρόβλημα από την έλλειψη άδειας στα ποιμνιοστάσια. Αναμένουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι να συνεισφέρουμε ώστε η νομοθετική ρύθμιση να εξυπηρετεί το σύνολο των κτηνοτρόφων», είπε από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός