επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού για να αναληφθεί από τον ΟΠΑΠ το κόστος λειτουργίας των ΕΑΚ

 «Ο ΟΠΑΠ μπορεί και πρέπει να χρηματοδοτεί με ένα ποσό ετησίως όλα τα ΕΑΚ ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων χωρίς καμία επιβάρυνση», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη συνάντησή του με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της Λάρισας παρουσία του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Κουρέτα Πρωτοβουλία για να εξασφαλισθούν χορηγίες από τον ΟΠΑΠ στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) όλης της χώρας αναλαμβάνει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανακοίνωσε ο
Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή συνάντησή του, παρουσία του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Κουρέτα, με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της Λάρισας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ να τους επιβάλλει να πληρώνουν (5 ευρώ για τον κάθε αθλητή) για τη χρήση των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός εμφανίστηκε αλληλέγγυος στο αίτημά τους, πρότεινε όμως στην περίπτωση που εμμείνει η κυβέρνηση στο να πληρώνουν οι σύλλογοι για τη χρήση των ΕΑΚ, να ζητηθεί χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

«Αποστολή του ΟΠΑΠ είναι η στήριξη του μαζικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού, ο ΟΠΑΠ μπορεί και πρέπει να χρηματοδοτεί με ένα ποσό ετησίως όλα τα ΕΑΚ ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων χωρίς καμία επιβάρυνση. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ρεαλιστική πρόταση προκειμένου και να προάγεται ο αθλητισμός και να συντηρούνται οι εγκαταστάσεις των ΕΑΚ, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δεσμεύτηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία παρεμβαίνοντας στη διοίκηση του ΟΠΑΠ.