επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η εκδρομή του συλλόγου φίλων του σιδηροδρόμου της Αθήνας στα Τρίκαλα

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου από την Αθήνα στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή συλλόγου φίλων σιδηροδρόμου της Αθήνας. Οι εκδρομείς έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής με την αμαξοστοιχία 884 στην Καλαμπάκα και κατέλυσαν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας με το τρένο και πάλι ήλθαν στα Τρίκαλα, όπου τους υποδέχτηκε ο ΣΦΣΤ στο τρενάκι απέναντι από τον σταθμό της πόλης μας.


Στους επισκέπτες προσφέρθηκε τσίπουρο με τους ανάλογους μεζέδες και ακολούθως προβλήθηκε μέσα στο βαγόνι ηχόραμα που αναφέρεται στην ιστορία και στις προοπτικές του αστικού αυτού μεταφορικού μέσου σταθερής τροχιάς.

Αντίγραφο του ηχοράματος αυτού έμεινε στη διάθεση του συλλόγου μας για να προβάλλεται στους επισκέπτες του βαγονιού μας.

Ένα μέρος των εκδρομέων εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το κέντρο της πόλης μας αφού προηγουμένως προμηθεύτηκε χάρτες που είχαν ετοιμαστεί από μέλη του συλλόγου μας.

Την επόμενη μέρα οι εκδρομείς με πούλμαν επισκέφτηκαν τα χωριά των Γρεβενών, ενώ το βράδυ συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Καλαμπάκας σχετικά με τις προοπτικές του τρένου στην περιοχή μας.

Την Κυριακή τέλος έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο σπήλαιο της Θεόπετρας, στη γέφυρα της Σαρακίνας και τέλος στα μοναστήρια των Μετεώρων.

Το απόγευμα της Κυριακής επέστρεψαν με το υπερπλήρες 885 στην Αθήνα και είχαν την ευκαιρία να δουν με ιδίοις όμμασι τον συνωστισμό του εν λόγω δρομολογίου.

Ο ΣΦΣΤ ευχαριστεί τους Αθηναίους φίλους μας για την επίσκεψη στην περιοχή μας και θα προβεί στο άμεσο μέλλον σε συγκεκριμένες ενέργειες που στόχο θα έχουν την προσέλκυση σιδηροδρομικού τουρισμού στην περιοχή μας.