επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νέα μέτρα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ζητά η τρόικα εντός του 2011 μετά τις αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν στα έσοδα των πρώτων μηνών

Αντιμέτωποι με νέες οικονομικές δυσκολίες θα βρεθούν οι πολίτες, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνστανίνου, να αναγγέλλει τη λήψη μέτρων 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για να κλείσουν "μαύρες τρύπες" που εντοπίστηκαν στα έσοδα των πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους.
Ενώ επίκειται την Τετάρτη η συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης των Ακινήτων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
παραδέχτηκε υστέρηση εσόδων στα έσοδα κατά το πρώτο δίμηνο.
Σε περίπτωση που η "μαύρη τρύπα" δεν καλυφθεί, τότε, όπως σημείωσε, θα πρέπει να αποφασιστούν εντός των επόμενων μηνών μέτρα που θα προέρχονται από το σκέλος των δαπανών όσο και των εσόδων, μη αποκλείοντας μέτρα όπως η τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.
Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, δεν απέκλεισε ούτε όμως επιβεβαίωσε πώληση νέου πακέτου του Οργανισμού, επισημαίνοντας πως έχει συνεχείς επαφές με την Deutsche Telekom, ενώ ανακοίνωσε πως έχουν βρεθεί ακίνητα αξίας οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ σχετικά με το κομμάτι της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.
Υπεραμυνόμενος της ανάγκης ολοκλήρωσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, επισήμανε πως μείωση κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους προκαλεί περιστολή δαπανών για τόκους. και άρα εισπρακτικών μέτρων της τάξης του 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.
Ερωτηθείς για την αδυναμία υπουργείων για περικοπή δαπανών ισόποσα με τον οριζόντιο στόχο (8,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ανέφερε ως εναλλακτική λύση την εύρεση πρόσθετων εσόδων αντί για μείωση δαπανών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πού θα προέλθουν αυτά τα έσοδα.
Να σημειωθεί, τέλος, πως τα στελέχη της τρόικας πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου προκειμένου να συζητήσουν τα νέα μέτρα με την κυβέρνηση που θα πρέπει να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο έως τα μέσα του ίδιου μήνα, να αποσταλούν στα κοινοτικά όργανα και τους εκπροσώπους της Τρόικας και στις 15 Μαΐου να γίνουν νόμος του κράτους.News247