επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον 17χρονο Τρικαλινό που ύψωσε τη γαλανόλευκη στο τείχος του Φρουρίου την 25η Μαρτίου 1843

- Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης στη μνήμη του Βασίλη Κουβέλα και τόνισε: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμούμε την θυσία του είναι να διδαχθούμε από τα μηνύματα που εξέπεμψε με την ηρωική ενέργειά του»
Τον 17χρονο Τρικαλινό Ήρωα Βασίλη Κουβέλα, ο οποίος τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 1943, ύψωσε την γαλανόλευκη σημαία στο τείχος του Φρουρίου για να απαγχονιστεί από τους Ιταλούς κατακτητές, τίμησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης, η οποία στήθηκε στο μικρό κήπο, προ του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου, στο Βαρούσι στον επίλογο των φετινών εορτασμών για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.



«Ο Βασίλης Κουβέλας, έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία των Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμούμε την θυσία του είναι να διδαχθούμε από τα μηνύματα που εξέπεμψε με την ηρωϊκή ενέργειά του: της πίστης στο ιδανικό της ελευθερίας, της αφοσίωσης στην πατρίδα, της αυταπάρνησης, της δύναμης, της ακατάβλητης αγωνιστικότητας», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός και προέτρεψε:

«Οφείλουμε να εμπνεόμαστε και να διδασκόμαστε από τους Ήρωες, τους επιφανείς και τους αφανείς. Να προτάσσουμε το «εμείς» κι όχι το «εγώ», να είμαστε ομονοούντες και αποφασισμένοι, να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες με βάση τις οποίες μεγαλούργησε ο Ελληνισμός στο διάβα του χρόνου».

Στην εκδήλωσε παρέστησαν ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Μαγκούφης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, o Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Ελένη Αργυροπούλου και κ.κ. Γεώργιος Τσίγκας, Χρήστος Γακόπουλος και Ντίνος Μπάρδας, εκπρόσωποι των φορέων και πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων.