επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Νέα Πτέρυγα – Νέα Εποχή για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

-Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Έτοιμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο με προϋπολογισμό 13,8 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Διοικητή του ΓΝΛ Κώστα Καραμπάτσα -Με τη Νέα Πτέρυγα δυναμικότητας 115 κλινών, αναβαθμίζονται οι υποδομές των χειρουργικών κλινικών και ειδικά της παιδοχειρουργικής που είναι μοναδική στη Θεσσαλία, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επεκτείνονται τα εξωτερικά ιατρεία που πολλά είναι σήμερα διάσπαρτα στο νοσοκομείο και δημιουργούνται νέες μονάδες (ενδοσκοπήσεις, ιατρικό αρχείο)


-Κ. Αγοραστός: « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται ήδη και είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί ακόμη αποδοτικότερα με τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας σ’ όλη την Θεσσαλία καθώς οι ανάγκες των Θεσσαλών είναι μεγάλες»





Έτοιμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι το έργο «Κατασκευή Νέας Πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας» καθώς ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στη σύσκεψη που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Διοικητή του ΓΝΛ κ. Κώστα Καραμπάτσα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Θανάσης Μπαντούλης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χάρης Αποστολίδης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Λεωνίδας Αλατάς (συντονιστής έργων ΕΣΠΑ Νοσοκομείου).

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη το έργο είναι έτοιμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Έχουν εκπονηθεί οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, υπάρχει έγκριση κτιριολογικού διαγράμματος από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, έχει εκδοθεί άδεια κατεδάφισης και η οικοδομική άδεια είναι υπό έκδοση από το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Λαρισαίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13,8 εκατ. ευρώ (11,2 εκατ. συν 2,6 εκατ. ΦΠΑ) και ο χρόνος ολοκλήρωσης υπολογίζεται σε 48 μήνες από την ημερομηνία έναρξης.

Στη Νέα Πτέρυγα προβλέπεται να αναπτυχθούν 115 κλίνες (άλλες 200 κλίνες υπάρχουν στο υφιστάμενο τμήμα του ΓΝΛ) και το σύνολο των στεγασμένων χώρων ανέρχεται σε 6.356 τ.μ.

Με τη Νέα Πτέρυγα, αναβαθμίζονται οι υποδομές των χειρουργικών κλινικών και ειδικά της παιδοχειρουργικής που είναι μοναδική στη Θεσσαλία, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επεκτείνονται τα εξωτερικά ιατρεία που πολλά είναι σήμερα διάσπαρτα στο νοσοκομείο και δημιουργούνται νέες μονάδες (ενδοσκοπήσεις, ιατρικό αρχείο).

Η Νέα Πτέρυγα προβλέπεται να ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς στη θέση των κτισμάτων του φαρμακείου και των παλιών αποθηκών που θα κατεδαφιστούν και περιλαμβάνει:

3ος όροφος: Ουρολογική νοσηλευτική μονάδα (14 κλινών) και Παιδοχειρουργική νοσηλευτική μονάδα (13 κλινών)

2ος όροφος: Ορθοπεδική νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)

1ος όροφος: Χειρουργική νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)

Ισόγειο: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (20 θέσεων), επέκταση Καρδιολογικής κλινικής – Μονάδα Εμφραγμάτων

Υπόγειο Α’: επέκταση εξωτερικών ιατρείων και ενδοσκοπήσεις

Υπόγειο Β’: Αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες αρχεία.



«Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις κοινωνικές υποδομές και ιδίως την υγεία. Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη των τεχνικών μας υπηρεσιών, που έχουν μεγάλη εμπειρία και άριστη κατάρτιση, ανέλαβαν ασμένως να εκπονήσουν τις απαιτούμενες μελέτες και να συμβάλλουν στην εν γένει ωρίμανση του έργου προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», τόνισε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται ήδη και είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί ακόμη αποδοτικότερα με τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας σ’ όλη την Θεσσαλία. Τα προβλήματα είναι μεγάλα όπως και οι ανάγκες των Θεσσαλών. Χρειάζεται όλοι μας να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε με θέληση και αποφασιστικότητα γιατί οι καιροί δεν περιμένουν. Τον λόγο όσον αφορά τη Νέα Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχει πλέον η κεντρική διοίκηση, η κυβέρνηση».