επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μήνυμα Κώστα Αγοραστού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στην παιδεία και την κοινωνική συνοχή δίνει έμφαση ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου-«Η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την Παιδεία, τον «δεύτερο ήλιο» όπως τη χαρακτήριζε ο Ηράκλειτος»
«Το 1821 είναι πηγή εμπνεύσεως για δύναμη, ομόνοια και επιμονή», επισημαίνει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

«H Επανάσταση του 1821 ήταν μια μάχη ζωής και θανάτου για εθνική αναγέννηση και ελευθερία», σημειώνει ο κ. Κ. Αγοραστός και προσθέτει: «Το καλύτερο νόημα που μπορεί να έχει ο εορτασμός μιας εθνικής επετείου, όπως η εθνεγερσία, είναι ο παραδειγματισμός από τον τιτάνιο αυτό αγώνα.

Οφείλουμε να εμπνεόμαστε και να διδασκόμαστε από τους ήρωες του 1821, να προτάσσουμε το «εμείς» κι όχι το «εγώ», να είμαστε ομονοούντες και αποφασισμένοι, να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες με βάση τις οποίες μεγαλούργησε ο Ελληνισμός στο διάβα του χρόνου.

Σήμερα, που η χώρα μας βιώνει μια πολύπλευρη κρίση, τα μηνύματα του 1821 φαντάζουν περισσότερο επίκαιρα από ποτέ άλλοτε:

Να προσπαθήσουμε και να δημιουργήσουμε και πάλι όλοι μαζί, συλλογικά, ως κοινωνία, και ο καθένας στον τομέα του.

Να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, στο μυαλό μας, στους ανθρώπους μας και ιδίως τις νέες και τους νέους που θέλουν να προσφέρουν και το αξίζουν.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να συμβάλλουμε όλοι μας και κυρίως αυτοί που έχουν την δυνατότητα, στη διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Η λύση στην κρίση είναι Ελληνική.

Η λύση στην κρίση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την Παιδεία, τον «δεύτερο ήλιο» όπως τη χαρακτήριζε ο Ηράκλειτος.

Από τα ισχυρά σχολεία, από τα ανοιχτά σχολεία, που συνετέλεσαν στο να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν των Ελλήνων οι κοινότητες στο διάβα του χρόνου.

Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν τα διδάγματα της σημερινής επετείου για αναστοχασμό των προβλημάτων και καθαρή σκέψη για το δέον γενέσθαι με γνώμονα πάντα τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του».