επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή φέρνει εκ νέου ο Ν. Λέγκας το πρόβλημα που δημιουργεί στις μετακινήσεις μαθητών η μη καταβολή δεδουλευμένων στα ΚΤΕΛ Τρικάλων

Το πρόβλημα που δημιουργείται στη μετακίνηση μαθητών με λεωφορεία από και προς σχολικές μονάδες μετά την απόφαση του υπεραστικού και του αστικού ΚΤΕΛ να διακόψει την δωρεάν μεταφορά εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων 11 μηνών, προώθησε για μιαν ακόμη φορά στη Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας. Στην αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η οποία απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών, επισυνάπτεται το κοινό ψήφισμα των ιδιοκτητών και των εργαζομένων του υπεραστικού και αστικού ΚΤΕΛ,, στο οποίο τονίζεται ότι δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα για την περίοδο 2009-2010 και
την τρέχουσα σχολική χρονιά, ύψους 2.116.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν καταβληθεί και οι επιδοτήσεις από την υλοποίηση του προγράμματος «Συν- Κοινωνία» ύψους 625.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι πιστώσεις που κατανεμήθηκαν για τις μετακινήσεις μαθητών τον Φεβρουάριο του 2010 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν σημαντικά μειωμένες για το Νομό Τρικάλων, τη στιγμή που σε όλους τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας υπήρξε αύξηση, με αποτέλεσμα οι δύο επιχειρήσεις να έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, γεγονός που τις οδήγησε στη απόφαση διακοπής της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός σε προηγούμενη αναφορά με αφορμή την ενδεχόμενη ματαίωση του προγράμματος «Συν-Κοινωνία» επισήμανε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης κυρίως για τις απομακρυσμένες κι ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης του ο Ν. Λέγκας αναμένεται να συναντηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τις διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ για να συζητήσει το πρόβλημα συνολικά .