επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ελεύθερη στάθμευση σε δημοτικό πάρκινγκ

Απρόσκοπτα ελεύθερα και εντελώς δωρεάν θα μπορούν από δω και στο εξής οι Τρικαλινοί αλλά και οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του Δήμου Τρικκαίων που βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο. Αυτό έπειτα από απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας ώστε να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του Νοσοκομείου χωρίς να παρεμποδίζουν την κίνηση των ασθενοφόρων.



Έτσι μέχρι πρότινος αρκετοί επισκέπτες του νοσηλευτηρίου της πόλης, πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους όπου έβρισκαν με αποτέλεσμα αρκετές φορές να παρεμποδίζουν την διέλευση των ασθενοφόρων και να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα. Όπως τόνισε χθες προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος επί θεμάτων Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Πολίτη Θεόδωρος Σπανός "δε χρειάζεται να κόβουμε ούτε ένα εισιτήριο για τους πολίτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο καθώς είναι ένας χώρος όπου κανείς δεν πηγαίνει για διασκέδαση αλλά για θέματα υγείας".

Έκκληση για το παρκάρισμα

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην παρκάρουν από τη δεξιά πλευρά του δρόμου καθώς από εκεί διέρχονται τα ασθενοφόρα και "εφόσον κάποιος θα παρκάρει τότε αναπόφευκτα δημιουργείται πρόβλημα" δήλωσε. Σύμφωνα με τον κ. Σπανό έχουν τοποθετηθεί πινακίδες σήμανσης ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ που ούτως ή άλλως η στάθμευση σε αυτό είναι πλέον ελεύθερη και χωρίς κανένα κόστος.

Δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης

Έτσι η δημοτική αρχή στοχεύει στη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης καθώς αυτό θα επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζει η πόλη των Τρικάλων, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Παράλληλα στάθηκε και στην ανάγκη της αύξησης των κεντρικών πάρκινγκ. Ωστόσο δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι εφόσον κάποιος επιθυμεί να απολαύσει τον καφέ του στην οδό Ασκληπιού ή να πάει στο κέντρο της πόλης "θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω ώστε να αποφύγουμε τα αυτοκίνητα από το κέντρο". Κοινή διαπίστωση του κ. Σπανού αλλά και της δημοτικής αρχής κατά δήλωση του πρώτου παραμένει το γεγονός ότι το προσωρινό πάρκινγκ που άνοιξε ο Δήμος Τρικκαίων από τη στιγμή που γκρεμίστηκε ο τοίχος απέναντι από τη ΣΜΥ, το τιμούν οι πολίτες καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν εκεί τα αυτοκίνητά τους και προτιμούν να περπατήσουν ως το κέντρο προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους. Τέλος ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το μήνυμα ελήφθη από τη δημοτική αρχή η οποία και θα προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών χώρων στάθμευσης. Πρωινός λόγος