επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Πήγε σε… λάθος υπουργείο ο κ. Παπατόλιας!»


 «Σε… λάθος υπουργείο πήγε ο κ. Παπατόλιας να θέσει τα ζητήματα αλιείας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενωτικός Συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και εξηγεί:
«Όπως η κοινή γνώμη της Θεσσαλίας πληροφορήθηκε από σχετικό δελτίο τύπου, ο κ. Παπατόλιας πήγε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έθεσε θέματα που έχουν σχέση με την αλιεία.
Ωστόσο, από το Σεπτέμβριο 2010 και εντεύθεν, αρμόδιο για την αλιεία είναι το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας – το αναφέρει άλλωστε και ο τίτλος του…
Αντιλαμβανόμαστε το άγχος του κ. Παπατόλια να διατηρείται στην επικαιρότητα ιδίως στην εκλογική του περιφέρεια, ωστόσο στην πολιτική εκείνο που μετρά είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις.
Κι η ουσία είναι ότι ο ίδιος κληροδότησε στην αιρετή Περιφέρεια, δηλαδή όλους τους Θεσσαλούς, ανύπαρκτο έργο και υψηλά χρέη.
Φυσικά και στο θέμα του LEADER Αλιείας οι προσωπικές του ευθύνες του είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είναι δείγμα ακραίου φαρισαϊσμού να δηλώνει σήμερα ότι δεν πρέπει να χαθούν οι πόροι του LEADER Αλιείας στις Σποράδες, ενώ το πρόγραμμα αυτό «χάθηκε» επί ημερών του!
Βεβαίως η αιρετή Περιφέρεια προσπαθεί να εντάξει τις Σποράδες στο LEADER Αλιείας. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό έθεσαν στον αρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.
Οι πολίτες της Θεσσαλίας και ιδίως της Μαγνησίας αναμένουν, έστω και τώρα, με καθυστέρηση, την αυτοκριτική του κ. Παπατόλια:
-Για ποιους λόγους αδράνησε αν δεν αδιαφόρησε για όλα τα μεγάλα θέματα της Μαγνησίας;
-Πως με ανύπαρκτο έργο κατάφερε να συσσωρεύσει τόσα χρέη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας;
Σε μια 4ετία μάλιστα που χορηγήθηκαν αυξημένες πιστώσεις στην αυτοδιοίκηση πρόκειται ομολογουμένως για επίτευγμα!»