επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Λάρισας ζητεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Λάρισας ζητεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» Α.Ε.

-Καθώς «προέκυψαν βλάβες οι οποίες ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν» στους δρόμους που χρησιμοποιήθηκαν ως εναλλακτικό οδικό δίκτυο όταν έκλεισε η εθνική οδός στα Τέμπη από τις 17.12.2009 έως τις 7.5.2010
-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας και ιδίως της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που έχει επιβαρυνθεί από τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω των αλλεπάλληλων και παρατεταμένων διακοπών κυκλοφορίας στην εθνικό οδό στην περιοχή των Τεμπών ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς την
«ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» Α.Ε.

Στην επιστολή του που κοινοποιείται στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ», ο κ. Κ. Αγοραστός τονίζει ότι στους δρόμους που χρησιμοποιήθηκαν ως εναλλακτικό οδικό δίκτυο όταν έκλεισε η εθνική οδός στα Τέμπη από τις 17.12.2009 έως τις 7.5.2010 «προέκυψαν βλάβες οι οποίες ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν».

Με αφορμή συνεπώς τις ανακοινωθείσες νέες διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό στα Τέμπη λόγω ελέγχων στα πρανή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εναλλακτικό δίκτυο αν δεν προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Ορμώμενοι από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε., περί ελέγχου των πρανών της κοιλάδας των Τεμπών και συνεπακόλουθων ολιγόλεπτων διακοπών της κυκλοφορίας στον υποκείμενο αυτοκινητόδρομο, θέτουμε υπόψη σας τα κάτωθι:

• Μετά τον αποκλεισμό της διέλευσης των Τεμπών από την 17η.12.2009 έως την 7η.5.2010, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα γινόταν μέσω εναλλακτικών οδικών δικτύων. Εξαιτίας αυτού του πρόσθετου κυκλοφοριακού φόρτου προέκυψαν σημαντικές βλάβες, οι οποίες όμως ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν. Και, έτσι, σήμερα η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλούς κινδύνους και προβλήματα και χωρίς το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας, πολύ περισσότερο δε τώρα που εν όψει της έλευσης της θερινής περιόδου, ο φόρτος των οχημάτων θα αυξηθεί.

• Αν, μετά τους ελέγχους των πρανών, προκύψει ανάγκη περαιτέρω επεμβάσεων με διακοπή της κυκλοφορίας μέσω της κοιλάδας των Τεμπών και εκτροπή της στα εναλλακτικά οδικά δίκτυα της ευρύτερης περιοχής, καθίσταται σαφές εκ των προτέρων ότι αυτά με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ασφάλειας και συνεπώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασής τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση τους».