επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης

 Ένταση υπήρξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης μεταξύ κυρίως της συμπολίτευσης και της παράταξης του κ. Κώστα Μαράβα, χωρίς όμως να λείψουν οι αψιμαχίες με την μείζονα αντιπολίτευση. Η συνεδρίαση ήταν πολύωρη 5, ώρες και περιείχε 38 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, ενώ τα ζητήματα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ήταν του τόπου συνεδριάσεων του Σώματος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επ' αορίστου σύγκληση στο Δημοτικό Κατάστημα Λυγαριάς, η κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές,
 όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το διαθέσιμο ποσό των 62.000 ευρώ να κατανεμηθεί 45% στην πρωτοβάθμια και 55% στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Αρμάγος, δηλώνει πως το θέμα με τον τόπο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ουσιώδες, καθώς αυτό που μετράει είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται και όχι το που γίνεται αυτό.

Όσον αφορά την Επιτροπή Διαβούλευσης, ο κ. Αρμάγος σημειώνει την αντίθεση της παράταξής του στην λογική του, που καθιστά συνενόχους την τοπική αυτοδιοίκηση σε προειλημμένες αποφάσεις και συμμετέχει στην πλασματική συμμετοχική δημοκρατία.

Για τα κονδύλια που προορίζονται για τις σχολικές επιτροπές, ο κ. Αρμάγος επισημαίνει πως είναι ανεπαρκή και σχετίζονται με την πολιτική δημιουργίας σχολείων της αγοράς και κατάργησης της δωρεάν παιδείας, που ανατρέπεται μόνο με ξεσηκωμό.

Από τον συνδυασμό της ελάσσονος αντιπολίτευσης "Πρώτα ο Άνθρωπος", ο επικεφαλής Κ¨ωστας Μαράβας διαμαρτυρήθηκε έντονα για την μη χρήση μετά από τρεις μήνες ως τόπο συνεδριάσεων του Σώματος την Πύλη και δήλωσε πως δεν αποδέχεται η παράταξη την επ' αορίστου χρόνου συνεδριάσεις στην Λυγαριά. Επίσης, ο κ. Μαράβας τόνισε πως καμία εργασία δεν έγινε στην αίθουσα στο Δημαρχείο Πύλης, δεν μπήκε χρονοδιάγραμμα και επιπρόσθετα τα εκτός ημερησίας διάταξης που έθεσε ο συνδυασμός πήγαν για συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης εσκεμμένα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Κοτρώνης, του συνδυασμού "Πρώτα ο Άνθρωπος" δήλωσε πως στην κατανομή πίστωσης για σχολεία, δεν έκανε η Δημοτική Αρχή συγκεκριμένη μοιρασιά, και κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος θέλει ο ίδιος την διαχείριση του ποσού.

Ο κ. Κοτρώνης λέει πως σκέφτεται η παράταξή του να πάει στο Δημαρχείο Πύλης στην επόμενη συνεδρίαση και ενδεχομένως να προσβάλουν την απόφαση που ορίζει επ' αόριστον στην Λυγαριά ως τόπο συνεδριάσεων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολος Παντέρας τόνισε πως στην έδρα του Δήμου πρέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις και προσθέτει ότι είχε ληφθεί σχετική απόφαση, που όμως τώρα λήγει και η δημοτική αρχή πρότεινε επ' αόριστον, όμως έτσι απαξιώνεται ο θεσμός.

Με την Επιτροπή Διαβούλευσης, ο κ. Παντέρας ζήτησε και έγινε δεκτό μέχρι την προκήρυξη να δοθεί η δυνατότητα να μετάσχουν και άλλοι δημότες και φορείς, έως 50,

Για τις σχολικές επιτροπές, ο κ. Παντέρας σημείωσε πως σ' αυτήν την φάση είναι λίγα τα χρήματα, δήλωσε πως πρέπει να γίνει η κατανομή και στο επόμενο τρίμηνο να εξεταστούν τα αποτελέσματα και ανάλογα με τα αποθεματικά και τις ανάγκες να εξισορροπήσουν την κατάσταση.

Ο δήμαρχος Κώστας Κουφογάζος σημείωσε πως υπάρχει προσωρινή λύση για τις συνεδριάσεις του Σώματος, οι οποίες στο μέλλον θα γίνουν εκ περιτροπής και τώρα πραγματοποιούνται στην Λυγαριά για λόγους λειτουργικούς. "Στην λογική των άσφαιρων πυρών της ελάσσονος αντιπολίτευσης για λόγους εντυπωσιασμού και όχι αντιπολιτευτικής ουσίας, ουδέν σχόλιον. Το Σώμα απεφάνθη" δήλωσε ο κ. Κουφογάζος.

"Έχουν άλλες προτεραιότητες οι πολίτες αυτήν την στιγμή. Πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία της η τοπική αυτοδιοίκηση, διότι με βάσει την Καλλικρατική συμπεριφορά και με την στενότητα των πόρων που υπάρχει και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις από την κεντρική εξουσία, τελικά αποδείχτηκε ότι χωρίς πόρους δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Επιβάλλεται να επιβεβαιώσουν στην πράξη ότι στηρίζουν τον Καλλικράτη, και όχι με μία αντινομία και πολυνομία που φτάνει στο σημείο η μία απόφαση να αναιρεί την άλλη", τόνισε ο κ. Κουφογάζος.Πρωινός λόγος