επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού συμβουλίου και μηνύσεις

"Εκρηκτική" ημέρα θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα για την ΕΑΣΤ, καθώς η μείζονα μειοψηφία έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ, η πλειοψηφία θα καταθέσει μηνύσεις και η ελάσσονα μειοψηφία, θα συμβουλευτεί τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης για το αν θα παραστεί ή όχι στην συγκεκριμένη σύγκληση του Οργάνου.
Η μείζονα μειοψηφία του ΔΣ είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, με μοναδικό θέμα "την επαναφορά στην νόμιμη σύνθεση του ΔΣ", επικαλούμενη έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο, το
 Όργανο δεν ήταν αρμόδιο να καθαιρέσει από μέλος του τον κ. Γιώργο Τσίτζηρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αχιλλέας Λιούτας, σημειώνοντας πως υπάρχει απόρριψη της αίτησης αναστολής της εν λόγω απόφασης καθαίρεσης από την Δικαιοσύνη, που είχε καταθέσει ο κ. Τσίτζηρας και παράλληλα εκκρεμεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του ίδιου, είχε αναφέρει πως το Υπουργείο δεν έχει δικαιοδοσία επί του θέματος αυτού, παρά μόνο τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία αναμένεται να αποφανθούν σχετικά.

Ωστόσο, το μέλος της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Στέφανος Ντάκος, τονίζει πως ο ίδιος, ο κ. Αθανάσιος Ντοβόρης και ο κ. Γιώργος Τσίτζηρας, προχθές την Πέμπτη υπέγραψαν το σχετικό αίτημα, που όπως προβλέπεται από το καταστατικό, δικαιούνται να συγκαλέσουν ΔΣ, το οποίο όρισαν για μεθαύριο Δευτέρα στις 10:00 πμ στα γραφεία της Ένωσης, με θέμα το προαναφερθέν.

"Θα παρανομήσουμε αν παραστούμε σ' αυτήν την συνεδρίαση", δηλώνει ο κ. Λιούτας, εξηγώντας πως σε περίπτωση που λάβουν μέρος, τότε παραβιάζουν την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε την αίτηση αναστολής του κ. Τσίτζηρα και τονίζει "δεν είναι δυνατό να παραβούμε τον νόμο. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε και τηρούμε απαρέγκλιτα την απόφασή του, περιμένοντας την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε, ο κ. Τσίτζηρας είναι εκτός ΔΣ και τον έχει αντικαταστήσει ο κ. Ανδρέου".

Για να συνεδριάσει όμως ΔΣ, πρέπει να έχει απαρτία, που σημαίνει παρόντα τουλάχιστον τα 5 από τα 9 μέλη του. Εφόσον δεν δώσει το παρόν η πλειοψηφία, απαρτία δεν υπάρχει, διότι απομένουν 4 σύμβουλοι να συνεδριάσουν.

Θα εξετάσει την στάση που θα τηρήσει

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αθανάσιος Γάτσιος, υπογραμμίζοντας πως το ζήτημα είναι διαδικαστικό, διερωτάται πως υπέγραψαν 3 της μείζονος, αφού έτσι το ΔΣ γίνεται 10μελές και τόνισε την αντίθεσή του στην εμπλοκή της Δικαιοσύνης στα συγκεκριμένα ζητήματα της ΕΑΣΤ.

"Εκλεγήκαμε για να διαχειριστούμε αυτόν τον μεγάλο Οργανισμό επ' ωφελεία των μικρομεσαίων αγροτών και όχι να πάμε στα Δικαστήρια για τέτοια θέματα. Αμφότεροι βιάστηκαν να προτείνουν εκατέρωθεν καθαιρέσεις", δηλώνει ο κ. Γάτσιος, προσθέτοντας παράλληλα "τώρα, αφού το ζήτημα έφτασε στην Δικαιοσύνη, οφείλουμε να περιμένουμε την απόφασή της".

Αναφερόμενος στο τι θα πράξει την Δευτέρα, υπογραμμίζει "εφόσον κλήθηκα σε συνεδρίαση, θα πάω στα γραφεία. Όμως θα εξετάσουμε τι τελικά θα κάνουμε με τον κ. Ανδρέου, αν δηλαδή θα μετάσχουμε στην συνεδρίαση, αφού συμβουλευτούμε την νομική υπηρεσία της Ένωσης".

Μηνύσεις

Μηνύσεις κατά του κ. Τσίτζηρα, του κ. Ντοβόρη και του κ. Ντάκου θα καταθέσει η ΕΑΣΤ την Δευτέρα, όπως ενημερώνει ο κ. Λιούτας, λέγοντας "αυτό θα γίνει διότι παραβιάζουν ωμά απόφαση Δικαστηρίου". Για το αν υποβληθεί μήνυση και κατά του γενικού γραμματέα του Υπουργείου κ. Κανελλόπουλου από την ΕΑΣΤ, ο κ. Λιούτας αναφέρει πως το ζήτημα εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Τσίτζηρα και οι μηνύσεις κατά των τριών της μείζονος μειοψηφίας για παρακώλυση συνεδρίασης του ΔΣ.Πρωινός λόγος