επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Όχι στις συγχωνεύσεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

 Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει το σχολείο τους, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18-03-2011 στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, γονείς και μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους.Οι γονείς ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με το κλείσιμο του σχολείου και φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι ίδιοι στο κλείσιμο του σχολείου και στην αποχή από τα μαθήματα.


Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που είναι όχι στο κλείσιμο των σχολείων.

«Κάθε μέρα δεχόμαστε διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία της περιοχής μας. Σήμερα μας επισκέφτηκαν γονείς και μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου που είναι αντίθετοι στη συγχώνευση. Εκεί υπάρχουν 21 παιδιά, είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή και για αυτό το λόγο οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι.

Το ερώτημα προς τους υπευθύνους αυτής της απόφασης είναι από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία διαφωνεί, γιατί να μεταφερθούν τα παιδιά με το έτσι θέλω. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου είμαστε κάθετα αντίθετοι και πιστεύουμε δεν θα περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων».