επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οφείλονται στον Δήμο Καλαμπάκας 1,6 εκατομμύρια Ευρώ

Οικονομική ανάσα θα δοθεί στον Δήμο Καλαμπάκας αν μπορέσει να εισπράξει το τεράστιο ποσό του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που του οφείλονται από τέλη τραπεζοκαθισμάτων (πεζοδρομίων και πλατειών) το τέλος 2% και τέλη βοσκής από κτηνοτρόφους.
Το παραπάνω ποσό είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς πως ο Δήμος προσπαθεί να συγκεντρώσει 190 χιλ. ευρώ για να πληρώσει υποχρεώσεις εργαζομένων με συμβάσεις που έχουν λήξει.
Σ’ αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές για τέλη υδροδότησης και ύδρευσης που είναι ένα σημαντικό ποσό.
Μιλώντας στην στήλη μας ο πολιτικός προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Αλέκος επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο γεγονός αναφέροντας ότι όντως οι οφειλές ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.
Ενημέρωσε λέγοντας πως ήδη η οικονομική υπηρεσία του Δήμου βεβαίωσε πάνω από 3.300 οφειλές και την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε πάνω από 1000 ειδοποιητήρια στους οφειλέτες.
Αυτήν την εβδομάδα ο Δήμος θα αποστείλει άλλα 2300 σημειώματα σ’ αυτούς που χρωστούν τον Δήμο.
Ο κ. Αλέκος ανέφερε πως ευελπιστεί ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο ο Δήμος θα εισπράξει το 20 – 30% ήτοι 300 – 500 χιλιάδες ευρώ.
Αν οι δημότες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου το ερχόμενο διάστημα οι οφειλές θα βεβαιωθούν στην ΔΟΥ Καλαμπάκας με ότι αυτό συνεπάγεται σε όσους χρωστούν.
Παρόμοια στάση ο Δήμος θα κρατήσει και στην ΔΕΥΑ (Ύδρευση – Αποχέτευση) όπου και εκεί τα ποσά που οφείλονται είναι αρκετά μεγάλα.
Μάλιστα υπάρχουν δημότες που οφείλουν πάνω από 20 χιλ. Ευρώ.
Στα 21 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός
Τα 21 εκατομμύρια ευρώ θα φθάσει ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμπάκας που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση πριν τις 31 Μαρτίου.
Ο προϋπολογισμός θα είναι όσο πιο πραγματικός γίνεται αναλογίζοντας πως είναι ο πρώτος προϋπολογισμός του Καλλικρατικού Δήμου και υπάρχουν προβλήματα στην σύνταξή του.
Τα πραγματικά έσοδα του Δήμου υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια.
Πάντως εντός του Απριλίου αναμένεται να πάει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Εσωτερικός Κανονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου. 

Εερευνα