επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μάκης Βορίδης: «Ακόμη είμαστε στην εποχή ενός κομματικού πατριωτισμού»

Τόνισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ από τα Τρίκαλα ο οποίος μίλησε για μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαντλεί το πολιτικό της κεφάλαιο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, προέβη χθες από τα Τρίκαλα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο», ως προς το ρόλο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις μετεκλογικές εξελίξεις, υπογράμμισε ότι είναι απόρροια των εντολών που θα δώσει ο ελληνικός λαός. Χαρακτηριστικά τόνισε, «θα δούμε τότε αν
θα αντέξει ο δικομματισμός ή αν θα υπάρξει μία μετεξέλιξη του πολιτικού σκηνικού». Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΕΥΝΑΣ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, τονίζοντας πως «το κρίσιμο είναι τι θα αποφασίσει ο λαός. Αν ο λαός αποφασίσει ότι η επόμενη Βουλή δεν μπορεί να αναδείξει μονοκομματική κυβέρνηση, θα δώσει ταυτόχρονα εντολή για κυβερνήσεις συνεργασίας». Πρόσθεσε, όμως, ότι για να συγκροτηθούν κυβερνήσεις συνεργασίας απαιτείται ένα πλαίσιο συμφωνίας των κομμάτων που θα μετάσχουν σ’ αυτή, σχολιάζοντας πως «γι’ αυτό επιμένουμε για την ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεργασίας».

Επί του προκειμένου για τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας τέτοιας κυβέρνησης, ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι είναι πιο εύκολο μια συνεργασία με τη Ν.Δ. παρά με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως, όπως τόνισε, «αυτό να είναι νομοτελειακό».

Καταλήγοντας, όμως πρόσθεσε ότι «δεν βλέπει στον τόπο την ανάπτυξη ενός τέτοιου πνεύματος συνεργασιών» μιας κι όπως τόνισε «ακόμη είμαστε στην εποχή ενός κομματικού πατριωτισμού».

Ως προς το δικό του ρόλο και τη φημολογία που αναπτύσσεται κατά καιρούς γύρω από το όνομά του και την πιθανότητα μεταπήδησης στη Ν.Δ. τόνισε πως «δεν έχω προσωπικό ρόλο, έχω αυτό που μου αναθέτει ο ελληνικός λαός και ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν έχω προσωπική στρατηγική».

Η οικονομία αποτέλεσε το κυριότερο «μενού» της συνέντευξης. Ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία στην Ευρώπη που δίνει στη χώρα περισσότερες λύσεις για τη διαχείριση του χρέους, το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται εντός της χώρας. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Ε.Ε. έκανε ό,τι ήταν να κάνει, τώρα η Ελλάδα πρέπει να κάνει το δικό της κομμάτι». Ως προς αυτό εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση παρουσιάζει μία εικόνα κατάρρευσης», δηλώνοντας απογοητευμένος από την οικονομική πολιτική μιας και όπως τόνισε «δε βλέπουμε καμία προσπάθεια για να αλλάξει το αναπτυξιακό περιβάλλον κι αυτό είναι που βυθίζει τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση».

Τον βουλευτή του ΛΑΟΣ προλόγισε ο πρόεδρος της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Τσόλας. Ερευνα