επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας ο Κώστας Αγοραστός

-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και Περιφερειακούς Συμβούλους συζήτησαν με κατοίκους της Καλαμπάκας εκφράζοντας την ικανοποίηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την επαναλειτουργία της γραμμής Καλαμπάκας – Αθήνας
-Υπέρ της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο Θεσσαλίας τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο Κ. Αγοραστός επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να είναι χαμηλές οι τιμές στα εισιτήρια ώστε ο σιδηρόδρομος να είναι προσιτός στο ευρύ κοινό


Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκας – Αθήνας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε το σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας και συζήτησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κα Ελένη Αγυροπούλου και κ.κ. Ντίνο Μπάρδα και Χρήστο Γακόπουλο.

«Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας ενεργοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή για την επαναλειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκας – Αθήνας κάνοντας πράξη την κεντρική προεκλογική μας δέσμευση να διεκδικούμε τεκμηριωμένα και μαχητικά για το καλό της Θεσσαλίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός.

«Προσωπικά – εξήγησε ο Περιφερειάρχης - είχα θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο κατά τη συνάντησή μας στα γραφεία της Περιφέρειας. Ο κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος είχε δεσμευτεί τότε ότι εντός του Μαρτίου θα επανέλθει ζεύγος δρομολογίων (πρωϊνό – απογευματινό) στη γραμμή Καλαμπάκας - Αθήνας – Καλαμπάκας και όπως αποδεικνύεται τήρησε τη δέσμευσή του».

Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε την πάγια θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας υπέρ της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του δικτύου της Θεσσαλίας καθώς, όπως είπε, «με την ηλεκτροκίνηση μειώνεται στο μισό το κόστος της λειτουργίας του σιδηροδρόμου και θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός, σύγχρονος, ταχύτερος και καλύτερος για τους πολίτες».

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το σιδηρόδρομο «ζωτικής σημασίας για την Θεσσαλία και ιδίως τη Δυτική Θεσσαλία» και επισήμανε την αναγκαιότητα να είναι χαμηλές οι τιμές στα εισιτήρια «ώστε ο σιδηρόδρομος να είναι προσιτός στο ευρύ κοινό καθώς μάλιστα το εισόδημα της μέσης οικογένειας μειώνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες». Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της προσέλκυσης τουριστών μέσω των θεματικών εκδρομών, όπως για παράδειγμα το Θεματικό Τραίνο Μετεώρων.