επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

5.387 προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Στην πρόληψη 5.387 εποχικών πυροσβεστών προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Η θητεία τους θα είναι για ένα εξάμηνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου. Επίσης, εντός του Μαΐου, ενδεχομένως το πρώτο δεκαπενθήμερο, προκηρύσσονται οι 4.000 θέσεις των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών η λήξη υποβολής των
δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ από 1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου θα γίνει η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες, προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου να αναλάβουν υπηρεσία ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν , χθες , ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης.
Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι επιλύθηκε ένα πάγιο αίτημά τους.Kosmoslarissa