επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στα όρια τους οι φαρμακοποιοί

 Αναστέλλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ταμείου της ΔΕΗ από την 1η Απριλίου, δίνουν παράταση 15 ημερών σε ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ και ΤΣΙΜΕΔΕ Στα όρια τους έχουν φτάσει οι φαρμακοποιοί των Τρικάλων και ευρύτερα μετά τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλομένων ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το θέμα απασχόλησε για μια ακόμη φορά τη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων που ήρθε να συζητήσει το θέμα των καθυστερήσεων στην
 καταβολή των οφειλομένων, αναζητώντας τρόπους και μορφές πίεσης προκειμένου να τους δοθούν τα χρήματα.

Κατά την γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις μεγάλες καθυστερήσεις ορισμένων ταμείων και συγκεκριμένα του ταμείου της ΔΕΗ, των υγειονομικών ΤΣΑΥ, ΤΣΙΜΕΔΕ των μηχανικών και του ΟΠΑΔ του δημοσίου.

Σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ έχει να καταβάλει τις εισφορές από το 2010. Κατά αυτόν τον τρόπο και μετά από μια περίοδο μακράς αναμονής οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους από την 1η Απριλίου.

Αναφορικά με το ΤΣΑΥ και ΤΣΙΜΕΔΕ, όπου και σ’ αυτή την περίπτωση παρατηρούνται καθυστερήσεις οι φαρμακοποιοί δίνουν χρονικό περιθώριο έως και τις 15 Απριλίου να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά. Σε διαφορετική περίπτωση θα συμβεί κάτι ανάλογο με την αναστολή της επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.

Αναφορικά τώρα με τις οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς, θέμα για το οποίο αναπτύχτηκε μεγάλη κουβέντα όλο το προηγούμενο διάστημα οι φαρμακοποιοί βρίσκονται εν αναμονή των υποσχέσεων που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Υποσχέσεις που αφορούν τη καταβολή των οφειλόμενων δυο μόλις μηνών μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Στην περίπτωση που δεν καταβληθούν οι οφειλές τότε οι φαρμακοποιοί θα πράξουν κάτι αντίστοιχο που αποφασίστηκε για τα προαναφερόμενα ταμεία.

«Πλέον εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Ευελπιστούμε ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν και θα μας καταβληθούν τα χρήματα που μας οφείλονται», σημείωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Μάνος.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί κι από άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο .Ερευνα