επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στον Αγροτικό Τομέα,ενεργοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

-Συνάντηση διαλόγου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την Δευτέρα 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα -Καλεί εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών, εκπροσώπους επιστημόνων και επιχειρηματιών
Τη θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα πρόκειται να ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων για θέματα γεωργίας,
κτηνοτροφίας και αλιείας και μελισσοκομίας που συγκαλεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.00 π. μ. στο αμφιθέατρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στη Λάρισα (Καψούρη 4 & Αγνώστου Στρατιώτη).

Στη συνάντηση καλούνται απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία οι εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων, οι διευθυντές των κρατικών υπηρεσιών που έχουν αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα, εκπρόσωποι του γεωτεχνικών και γενικότερα της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός πρόκειται να ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα προλαμβάνει και θα αντιμετωπίζει πιθανές κρίσεις στηρίζοντας τον παραγωγό.

Αντικείμενο της ομάδας είναι να συλλέγει και να επεξεργάζεται σε συνεχή βάση τα δεδομένα από τον αγροτικό τομέα, να σημαίνει συναγερμό σε περιπτώσεις πανδημίας, να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκαιρα τους παραγωγούς και βεβαίως να καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις.

Η ομάδα αυτή θα είναι στελεχωμένη από γεωτεχνικούς τόσο πανεπιστημιακούς όσο και εφαρμοστές με άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς, μεγάλη εμπειρία και πολύ καλή γνώση των τεκταινόμενων στον αγροτικό τομέα.