επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σε ετοιμότητα οι επαγγελματοβιοτέχνες

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Β. Αγγελάκης κάλεσε τους συναδέλφους του να βρίσκονται σε εγρήγορση

Στους φορείς του νομού, αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων αποστέλλει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Τρικάλων το ψήφισμα της πρόσφατης γενικής συνέλευσης.
Μέσω του ψηφίσματος οι νόμιμοι αντιπρόσωποι των 40 Σωματείων της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων αναφέρονται στα προβλήματα που βιώνει ο μικρομεσαίος επαγγελματοβιοτέχνης.


Διαπιστώνουν και μεταφέρουν την άποψη ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διέρχονται βαθύτατη οικονομική κρίση την τελευταία δεκαετία με την κατάσταση να χειροτερεύει καθημερινά από την πολιτική διωγμού που ασκείται από την Ε.Ε. και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

«Αποστέλλουμε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης στους τοπικούς φορείς και στα υπουργεία. Εκατοντάδες ΜΜΕ καθημερινά χάνουν τις επιχειρήσεις τους μέσα από τα χέρια τους, βάζοντας λουκέτο κι άλλες τόσες βυθίζονται στην χρεοκοπία», σημείωσε μέσω δηλώσεών του ο πρόεδρος των ΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τους συναδέλφους του να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις στην κεντρική εξουσία με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, διότι τα Σωματεία τους έχουν και συνδικαλιστικό λόγο και τεκμηριωμένες προτάσεις.

«Στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας, το συνδικαλιστικό κίνημα πέτυχε πολλές βελτιώσεις. Βέβαια η κατάσταση είναι πολύ άσχημη αλλά με τους αγώνες και τη συμπαράσταση όλων θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και θα κερδίσουμε αρκετά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος των ΕΒΕ κάλεσε παράλληλα τους συναδέλφους του να στηρίξουν και στο μέλλον τους αγώνες και τις δράσεις που σχεδιάζονται να αναπτυχτούν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας σε όλους εκείνους που χάνουν τη δουλειά τους, για μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, για κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κ.α.