επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Χατζηγάκη για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών

Ερώτηση προς τους αρμοδίους υπουργούς κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφορικά με το πρόβλημα που προκύπτει για το Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Οικονομικών και Παιδείας κατέθεσε χθες (Πέμπτη) ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, αναφορικά με την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς μαθητών, λόγω των υπέρογκων οφειλων του Κράτους στο Υπεραστικό και στο Αστικό
ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων. Ο πρώην υπουργός κάνει αναφορά στο κοινό ψήφισμα των δυο συγκοινωνιακών φορέων του Νομού οι οποίοι έλαβαν αυτή την απόφαση, ξεπερνώντας τα όριά τους, μιας και το Κράτος τους οφείλει συνολικά για μεταφορές μαθητών τα δυο τελευταία χρόνια, 2.116.000 Ευρώ, συν 625.000 Ευρώ επιπλέον για υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι οι πιστώσεις που κατανεμήθηκαν για τις μετακινήσεις μαθητών τον Φεβρουάριο του 2010 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν σημαντικά αυξημένες για όλους τους Νομούς, πλήν του νομού Τρικάλων για τον οποίο διατέθηκε μικρότερο ποσό από εκείνο του 2009. «Επειδή το οικονομικό βάρος που έχει προκύψει, λόγω της ασυνέπειας του Κράτους, για τους δύο συγκοινωνιακούς φορείς του Νομού Τρικάλων είναι πραγματικά δυσβάσταχτο και καθώς η απόφαση να σταματήσει η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τα ΚΤΕΛ του Νομού επιφέρει τεράστιες ανατροπές στον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών» καταλήγει ο κ. Σ. Χατζηγάκης «ερωτώνται , οι κύριοι Υπουργοί αν προτίθενται να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα των τελευταίων 10 μηνών και αν υπάρχει σχεδιασμός για την απρόσκοπτη μεταφορά μαθητών και ευπαθών ομάδων, με δεδομένη τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση;».