επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Στην Αθήνα αύριο το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Η ευρεία σύσκεψη στην Ιπποκράτους για τα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλίας και οι τοπικές προσδοκίεςΣυνάντηση «κορυφής» αύριο σε κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο και για τη Θεσσαλία.
Η επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων που παρατηρούνται σε έργα και δράσεις και στην περιφέρεια Θεσσαλία είναι το κυρίως αντικείμενο μιας ιδιαίτερης κυβερνητικής και κομματικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, 28 Μαρτίου, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7
το απόγευμα.

Από πλευράς Θεσσαλίας, στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των τεσσάρων Νομών (από τα Τρίκαλα οι Χρήστος Χάιδος, Χρήστος Μαγκούφης, Σούλα Μερεντίτη), τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου (από τα Τρίκαλα οι κυρίες Λώρεν Κασσοπούλου και Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη), ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Αντώνης Οικονόμου και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών (από τα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Μανούρας). Από πλευράς κεντρικού ΠΑΣΟΚ, θα παραβρεθούν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Λαρισαίος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος.

Εκτός των κομματικών στελεχών στη διαδικασία θα λάβουν μέρος υπουργοί και υφυπουργοί. Για τη σύσκεψη με τη Θεσσαλία έχουν προγραμματιστεί η παρουσία πολιτικών εκπροσώπων (σ.σ. διευκρινίστηκε ότι θα είναι είτε υπουργοί, είτε υφυπουργοί και όχι γενικοί γραμματείς), των υπουργείων Υποδομών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Εργασίας.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, ένα είδος «σιμουλτανέ» (κατά τον σκακιστικό όρο για έναν παίκτη που αντιμετωπίζει ταυτοχρόνως πολλούς αντιπάλους), καθώς κάθε υπουργός, όταν ολοκληρώνεται η συζήτηση για τη μια Περιφέρεια, θα πηγαίνει στην αίθουσα που θα συνεδριάζει η άλλη Περιφέρεια, για να απαντήσει στα νέα προβλήματα. Η αυριανή διαδικασία, εκτός από τη Θεσσαλία, αφορά και τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης