επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα

Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καταρτήστηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή (Πέμπτη 24 Μαρτίου) στις 11.30 π.μ. με προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μνημείο Ηρώων, με καταθέσεις στεφάνων από τα ΤΕΦΑΑ, του τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
 Επίσης θα γίνουν ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία του νομού.

Στις 12.30 μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία σε όλους τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων στο χώρο του κτιρίου.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ι.Ν. ο πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσει (11.30 μ.μ.) επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ. Στις 12 το μεσημέρι οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση στην κεντρική γέφυρα της πόλης. Το απόγευμα στις 5.15 μ.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης στην πρασιά, προ του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Τρικάλων στη μνήμη του 17χρονου τρικαλινού Βασίλη Λ. Κουβέλα που την 25η Μαρτίου 1943 ύψωσε την ελληνική σημαία στο Ιταλοκρατούμενο φρούριο και για αυτό απαγχονίστηκε από τους κατακτητές.