επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνάντηση με Τ. Μπιρμπίλη και Δημ. Ρέππα ζητεί ο Κ. Αγοραστός για τον Αχελώο και το μείζον πρόβλημα έλλειψης νερού στη Θεσσαλία

-Ενημερώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, συγκαλεί την ΠΑΣΕ του Αχελώου - Κ. Αγοραστός: «Αναμένουμε υπεύθυνη ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών για το πώς θα επιτύχει την ευστάθεια της σήραγγας όπως άλλωστε αναφέρεται στις εκθέσεις που προσκόμισε στο Δικαστήριο. Το Υπουργείο Υποδομών, αντίθετα από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, δηλώνει υπέρ του έργου, ωστόσο αυτό δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα τουλάχιστον μέχρι τώρα»


Συνάντηση το ταχύτερο δυνατό με τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μετά την αρνητική απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση ανάκλησης που είχε κατατεθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 ώστε να αρθεί η απόφαση 141/2010 και να συνεχιστούν τα έργα επένδυσης στη σήραγγα εκτροπής του Αχελώου.

Πληροφορηθείς την απόφαση, ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα:

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη. Με την απόφαση αυτή επανέρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα που δημιουργεί στο μείζον αυτό έργο για τη Θεσσαλία η κυβερνητική διγλωσσία. Από τη μία πλευρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος δείχνει να είναι κάθετα αρνητικό ακόμη και στη διάσωση της σήραγγας. Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Υποδομών δηλώνει υπέρ του έργου, ωστόσο αυτό δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Δέσμευσή μας είναι να μελετήσουμε λεπτομερώς την απόφαση καθώς και τη γραμμή που πραγματικά ακολούθησε το Ελληνικό Δημόσιο και να τοποθετηθούμε αναλυτικά. Εξυπακούεται ότι αναμένουμε υπεύθυνη ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών για το πώς θα επιτύχει την ευστάθεια της σήραγγας όπως άλλωστε αναφέρεται στις εκθέσεις που προσκόμισε στο Δικαστήριο.

Επειδή οι ανάγκες είναι πιεστικές και χρειάζεται να απαντήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο πρόβλημα της έλλειψης νερού, επικοινώνησα σήμερα με τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και ζήτησα να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατό.

Για τις εξελίξεις θα ενημερώσω το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ενώ τις επόμενες μέρες συγκαλώ την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή (ΠΑΣΕ) για να προγραμματίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας.

Θέλω με την ευκαιρία να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Αχελώος είναι καθοριστικής σημασίας έργο για την επιβίωση της Θεσσαλίας».