επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Χωρίς Συμπαραστάτη του Πολίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στη δεύτερη ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη ο πρώην δήμαρχος Ιτάμου Καρδίτσας Β. Μόσχος έλαβε 32 ψήφους (31 στην πρώτη ψηφοφορία), βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ αποχώρησε η ομάδα Παπατόλια, η οποία είχε προτείνει για τη θέση τον Ζήση Παπαδημητρίου.

Για τη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση σε ένα πρόσωπο και ψήφισε τον κ. Μόσχο. Για την εκλογή Συμπαραστάτη απαιτείται πλειοψηφία 2/3, που σημαίνει 34
ψήφους. Κατά συνέπεια ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Πολίτη. H ψηφοφορία θα επαναληφθεί.

Στην 1η ψηφοφορία τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Μόσχος Βασίλειος 31 ψήφοι,
Παπαδημητρίου Ζήσης 13 ψήφοι,
Λευκό 1.

Στην 2η ψηφοφορία τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Μόσχος Βασίλειος 32 ψήφοι,
Παπαδημητρίου Ζήσης 1 ψήφος,
Λευκό 1.
Από τις δύο ψηφοφορίες απείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία».
Στη 2η ψηφοφορία δεν μετείχε ούτε η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη».


Υποψήφιοι για τη θέση ήταν και οι κκ. Μιλ. Ευστρατιάδης, Μαίρη Καμηλαράκη, Θεοδ. Καλογιάννη – Λόλα, Ελένη Μαρίνου, Βαρβάρα Ζαχαρακούλη, Νίκος Ευθυμιάδης, Χρήστος Καραζούπης, Αρετή Σεβδαλή, Ιωάννης Λέκκας, Νίκος Πλακόπουλος, Νίκος Γαβριήλ και Ελένη Καραλή.Larissanet