επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εντολή Κ. Αγοραστού για εξυπηρέτηση αγροτών και κτηνοτρόφων «με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα»

-Συγκαλεί ευρεία σύσκεψη με Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες για να ρυθμιστούν όσες εκκρεμότητες υπάρχουν για πληρωμές αγροτών – κτηνοτρόφων αλλά και να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών -«Ζεστό χρήμα» 4 εκατ. ευρώ σε 862 αγρότες από τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και μείωσης της νιτρορύπανσης
Ευρεία σύσκεψη για όλα τα θέματα της αγροτικής οικονομίας συγκαλεί τις επόμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. Θα μετέχουν οι
 Αντιπεριφερειάρχες, οι Διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και αρμόδια στελέχη.

Στόχος της Περιφέρειας να ρυθμιστούν το ταχύτερο όσες εκκρεμότητες υπάρχουν και να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του αγρότη και του κτηνοτρόφου.

«Για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας η εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των αγροτών και κτηνοτρόφων με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με συγκεκριμένες πράξεις», επισημαίνει ο κ. Κώστας Αγοραστός

Στο μεταξύ, «ζεστό χρήμα» συνολικού ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ έρχεται τις επόμενες ημέρες για 862 παραγωγούς του νομού Λάρισας που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα μείωσης της νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν την επεξεργασία και απέστειλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις παρτίδες πληρωμής 683 αγροτών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης και 79 παραγωγών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας.

Συγκεκριμένα:

-510 ενταγμένοι στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης το 2005 θα εισπράξουν το ποσό των 2.876.460 ευρώ,

-173 ενταγμένοι στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης το 2006 θα εισπράξουν το ποσό των 926.716 ευρώ,

-79 παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας τα έτη 2004, 2005 και 2006 θα εισπράξουν το ποσό των 278.160 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές στη βιολογική γεωργία αφορούν τα έτη 2007, 2008 και 2009.

Για την πορεία των πληρωμών στους αγρότες του Ν. Λάρισας από ευρωπαϊκά προγράμματα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Μαμάρα, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Παναγιώτης Καλφούντζος και το στέλεχος της Διεύθυνσης κα Νικολέττα Μπότη.