επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός - Ποιοί υπουργοί φεύγουν

Iδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο πρωθυπουργός από την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση που εμφανίζεται να παραπαίει συνεχώς από πρόβλημα σε πρόβλημα κι από εσωτερική αντιπαράθεση σε εσωτερική αντιπαράθεση και εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στη δομή και τη σύνθεσή της δραστικά. Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι της οργής του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η δημόσια αντιπαράθεση του Γιάννη Ραγκούση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα της διαχείρησης του καυτού προβλήματος της απεργίας
 πείνας των μεταναστών, με αποτέλεσμα να επεξεργάζεται πλέον το σενάριο ακόμη και ενός σαρωτικού ανασχηματισμού.

Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού θα είναι οι εξελίξεις σε ευρωπαικό επίπεδο όπου εάν καταφέρει αν οι εξελίξεις τον ευνοούν, τότε θεωρείται βέβαιο ότι αμέσως μετα την 25η Μαρτίου θα προχωρήσει σε αλλαγές του κυβερνητικου σχήματος με σαρωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών αλλα και μετακινήσεις υπουργών.

Το βράδυ της τέταρτης μετα την κόντρα που εκδηλώθηκε μεταξύ των κυρίων ραγκουση και βενιζέλου για το θέμα των μεταναστών, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να εκδόσει μια δήλωση με την οποία θα αποδοκιμαζε και τους δυο κορυφαίους υπουργούς του, δείχνοντας με έντονο τροπο την ενόχληση του για την κρίση που δημιουργήθηκε παραμονές των κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα.

Τότε επενέβησαν οι ψυχραιμοτεροι και αποφασίστηκε τα φαινόμενα αυτα να αντιμετωπιστούν συνολικά απο τον ίδιον και γι αυτο έμεινε τελικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετα τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μη θέλοντας το Μαξίμου να ρίξει λάδι στη φωτιά. Στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργου είναι οι αλλαγές και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα ονόματα υπουργών που θα φύγουν απο την κυβέρνηση αλλα και των υπουργών σε μια προσπάθεια να περιορίσει το πολυπληθές υπουργικο σχήμα, το ερωτημα που τίθεται βέβαια είναι τότε γιατί το δημιούργησε αφου τελικά δεν έτρεξε ο μεγάλος αριθμός 49 υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών και τώρα το καταργεί.

Στις προθέσεις του κ. Παπανδρέου είναι να μετακινησει υπουργούς οπως τον κ. Παπακωνσταντίνου απο το υπουργείο οικονομικών στο υπουργείο εθνικής άμυνας και τον Ευαγγελο Βενιζελο σε ρόλο αντιπροεδρου στη θέση δηλαδή του Θόδωρου Πάγκαλου που μάλλον απ ότι φαίνεται αποχωρεί απο την κυβέρνηση . Στη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου σκέφτεται να τοποθετήσει ένα πρόσωπο που γνωρίζει απο τη λειτουργια της ευρώπης αφου έχει θητεύσει ως επίτροπος της Κομισιόν την κ. Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατα πάσα πιθανότητα μετακομίζει στη πλατεία Συντάγματος στη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου η οποία ομως ακούει το ενδεχόμενο αυτο και ανατριχιαζει αφου οπως λένε συνεργατες της δεν επιθυμεί ένα τέτοιο καυτό πόστο.

Αν γίνει ομως αυτο, τότε πιθανότατα η αναπληρωτής υπουργός παιδείας Φώφη Γεννηματά να πάρει προαγωγή και να γίνει υπουργός παιδείας περιορίζοντας κατα μια θέση το υπουργείο παιδείας με την κατάργηση της θέσης του αναπληρωτή υπουργου. Έκπληξη ονομα ακούγεται το ονομα του κ, Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών πολιτικός φίλος του πρωθυπουργου που το τελευταίο διάστημα επικρίνει σφόδρα την πολιτικη που ασκει ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης σε περίπτωση που η κ. Διαμαντοπούλου τελικά αρνηθεί να μετακομίσει στο υπουργείο οικονομικών, τότε δεν αποκλείεται να μπει στη κυβέρνηση η Βάσω Παπανδρέου με υφυπουργο οικονομικών τον Γιώργο Φλωριδη. Η μεγάλη σφαγή θα γίνει στους υφυπουργούς που ο κ. Παπανδρέου θελοντας νε περιορίσει το πολυδαιδαλο υπουργικο σχήμα πρόθεση του είναι νς μειώσει τον αριθμο υφυπουργών ώστε να δώσει και την εικονα ότι στον πόλεμο κατα της οικονομικης κρίσης η κυβενρνηση είναι πρωτη που δίνει το παράδειγμα μειώνοντας στα εντελώς απαραίτητα τη λειτουργια της.Νewpost