επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Με εργαζόμενες στη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ» ο Αγοραστός

«Θεμέλιο της κοινωνίας και της οικονομίας η γυναίκα εργαζόμενη»
-Με εργαζόμενες στη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ» στα Τρίκαλα συζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
-Τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στη στήριξη του υγιούς συνεταιριστικού κινήματος καθώς και ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν «δεσπόζουσα θέση» στο «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας
«Ήλθαμε εδώ να σας ακούσουμε. Να ακούσουμε τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας, τα θέλω σας, τα προβλήματά σας. Εσείς
 είστε το θεμέλιο της κοινωνίας και της οικονομίας. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι εκτός από σκληρά εργαζόμενες, καλείστε να ανταποκριθείτε σε πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους όπως της μητέρας και της συζύγου και μάλιστα χωρίς τις κοινωνικές υποδομές που ένα προηγμένο κράτος οφείλει να παρέχει στις εργαζόμενες γυναίκες και δη τις μητέρες», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στις εργαζόμενες στη Γαλακτοβιομηχανία.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαβεβαίωσε ότι «η αιρετή Περιφέρεια έχει την βούληση να στηρίξει έμπρακτα τις υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις όπως η «ΤΡΙΚΚΗ», που επεξεργάζονται αποκλειστικά ντόπιο γάλα προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές και κερδίζοντας συνεχώς μερίδιο στην αγορά. Η «ΤΡΙΚΚΗ» δείχνει τον δρόμο στο συνεταιριστικό κίνημα που θέλουμε και που είναι απαραίτητο στον τόπο μας, πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημερώθηκε για τα προϊόντα (γάλα, ξυνόγαλο, φέτα, κασέρι, γιαούρτι) που παράγει η «ΤΡΙΚΚΗ», η οποία επεξεργάζεται γάλα αποκλειστικά ντόπιο ελληνικό από συνεταιριζόμενους παραγωγούς, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από κτηνοτροφικές μονάδες της Δυτικής Θεσσαλίας πιστοποιημένες για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Θεσσαλίας, τα οποία χαρακτήρισε «απαράμιλλα σε ποιότητα και γεύση», «έχουν δεσπόζουσα θέση στο «καλάθι» προϊόντων που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».