επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κόντρες για το εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ

Πολύς λόγος έγινε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων για το θέμα της ρύπανσης που προκαλείται από τη λειτουργία του εκκοκκιστηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι. Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο Σώμα ο επικεφαλής της παράταξης "Φυσάει Κόντρα" Δημήτρης Παπαθανασίου ο οποίος κατέθεσε και σχέδιο ψηφίσματος το οποίο ζήτησε να εγκριθεί από το Δ.Σ.
Μεταξύ άλλων στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρεται ότι "μετά από τη συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγαλοχωρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων με το παρόν ψήφισμά του, δηλώνει ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων που δυστυχώς χρόνια τώρα υφίστανται την
εκπομπή των αέριων ρύπων από τις καμινάδες του εκκοκκιστηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων". "Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα, το οποίο εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία των συμπολιτών μας και ειδικότερα των παιδιών, για ένα πρόβλημα που καθημερινά υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής".

"Τα υπολείμματα καίγονται"

Την άποψη ότι από τη λειτουργία του εκκοκκιστηρίου της ΕΑΣ δεν υπάρχει πρόβλημα με την εκπομπή καυσαερίων καθώς τα υπολείμματα καίγονται, εξέφρασε ο διευθυντής της ένωσης Νίκος Λάζος που παραβρέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος κ. Ταμήλος δήλωσε ότι θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας να μεταφέρει τους προβληματισμούς των κατοίκων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αχιλλέας Μισιρλής τονίζοντας ότι δεν δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα από τη λειτουργία του εκκοκκιστηρίου στην περιοχή καθώς η εκκοκκιστική περίοδος είναι μικρή. "Εφόσον κάποιος ρυπαίνει τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα πληρώσει" ήταν η άποψη του δημάρχου κ. Λάππα, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Τάσιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Κοινό ψήφισμα

Σημειωτέον τέλος ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τα φαινόμενα ρύπανσης τα οποία προέρχονται από το εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ και θα προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση κοινού ψηφίσματος όπου θα καταγγέλλονται τα φαινόμενα αυτά.Πρωινός λόγος