επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΑΣΤ

Δικαιωμένος δήλωσε ο πρόεδρος της κ. Αχιλλέας Λιούτας – Για μία καταρχήν θετική εξέλιξη για τα συμφέροντα της Ένωσης έκανε λόγο ο κ. Στέφανος Ντάκος.Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα εταιρίας εμπορίας βαμβακιού του εξωτερικού κατά της ΕΑΣΤ λόγω της μονομερούς ακύρωσης των προσυμβολαίων από την πλευρά της Τρικαλινής Ένωσης.
Τα δύο μέρη είχαν υπογράψει προσυμβόλαια για την πώληση ποσοτήτων βαμβακιού το περασμένο καλοκαίρι. Η διοίκηση της ΕΑΣΤ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, τα ακύρωσε, επικαλούμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν κατά την περασμένη εκκοκκιστική περίοδο, λόγω της κάθετης μείωσης της
παραγωγής (εξαιτίας του σκουληκιού και των βροχοπτώσεων), αλλά και της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του προϊόντος.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η εταιρία βελγικών συμφερόντων, προσέφυγε στα δικαστήρια, καταθέτοντας και ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣΤ μέχρι και του ποσού που διεκδικούσε για βλάβη που υπέστη λόγω της αθέτησης της προσυμφωνίας.

Τα δύο μέρη παρουσίασαν τις θέσεις τους, ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία τελικώς, απεφάνθη απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ικανοποίηση από την πλευρά του κ. Λιούτα

Η συγκεκριμένη είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τη διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων. Ο πρόεδρός της κ. Αχιλλέας Λιούτας με δηλώσεις του έκανε λόγο για «μία θετική εξέλιξη η οποία δικαιώνει την πλειοψηφία της διοίκησης, την ΕΑΣ Τρικάλων, αλλά και τους συνεταιριζόμενους αγρότες που εμπιστεύθηκαν και φέτος τα ενωσιακά εκκοκκιστήρια παραδίδοντας τα βαμβάκια τους, σ’ αυτά». Συνεχίζοντας τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να αποφασίζουμε και να ενεργούμε με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της ΕΑΣΤ και των αγροτών. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της παρελθούσης χρήσης κατά την οποία μεγιστοποιήθηκαν τα κέρδη από το βαμβάκι αλλά κι από άλλες δραστηριότητες της Ένωσης».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που παραπληροφορούσαν τους αγρότες διασπείροντας αστήριχτες πληροφορίες μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τη δική τους ματαιοδοξία και τις δικές τους σκοπιμότητες».

Στ. Ντάκος: «Μια θετική εξέλιξη…»

Ο διοικητικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Ντάκος με δηλώσεις του, έκανε λόγο για «μία αρχική θετική εξέλιξη για να μην υποστεί ζημιά η ΕΑΣΤ», τονίζοντας όμως θα περιμένουν για ασφαλή συμπεράσματα, τις τυχόν δικαστικές εξελίξεις.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «πρέπει να διευθετηθούν κι άλλα ζητήματα για να μην έχει προβλήματα η ΕΑΣ Τρικάλων και να μην υποστεί την παραμικρή ζημιά».

Συνεδριάζει το δ.σ.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΕΑΣ Τρικάλων με κυρίαρχα θέματα στην ημερήσια διάταξη εκείνα που σχετίζονται με την επόμενη εκκοκκιστική περίοδο. ερευνα