επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στον δρόμο οι Συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμπάκας μετά το πέρας του διμήνου

Μαύρη ήταν η χθεσινή ημέρα για πάνω από 20 εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον Δήμο Καλαμπάκας. Να θυμίσουμε πως με την ανάληψη της νυν Δημοτικής Αρχής ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους και σταμάτησαν την εργασία τους. Στον Δήμο συνέχισαν να εργάζονται 57 εργαζόμενοι με παρόμοιο καθεστώς αφού ήτο απαραίτητοι ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος. Το δίμηνο παράτασης στην εργασία αυτών των εργαζομένων συμπληρώθηκε και έτσι ένα μεγάλο μέρος
τους ειδοποιήθηκε από τον Δήμο ότι σταματά την εργασία.

Παραμένει όμως το πρόβλημα για το πώς θα πληρωθούν όμως αυτοί οι εργαζόμενοι αφού μέχρι τώρα η περιφέρεια δεν έχει αποφασίσει για τον αριθμό των θέσεων από τις 132 που ζήτησε ο Δήμος.

Σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια ο κ. Σακελλαρίου ενημερώθηκε πως οι εγγεγραμμένες θέσεις εργαζομένων δεν θα ξεπερνούν τους 30 – 35.

Σοβαρό όμως πρόβλημα υπάρχει με τους εργαζόμενους που απασχολούσε ο Δήμος Καλαμπάκας με την μέθοδο της παροχής υπηρεσιών.

Πολλοί εργαζόμενοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Έτσι έπρεπε να πληρώνουν κάθε χρόνο τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στον ΟΑΕΕ και τον φόρο στην ΔΟΥ.

Κατά τον κ. Σακελλαρίου ενώ ο Δήμος θα έπρεπε να πληρώνει τις υποχρεώσεις αυτές αυτό δεν έγινε.

Έτσι οι εργαζόμενοι φέρεται να οφείλουν στο ταμείο και στην ΔΟΥ μεγάλα ποσά (μέχρι και 4 χιλ. Ευρώ).

Το ταμείο τους κάλεσε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους αφού κάθε μήνα γίνονται προσαυξήσεις και το ποσό μεγαλώνει.

Ο Δήμος προέτρεψε τους εργαζόμενους αυτούς να κάνουν διακανονισμό με το ταμείο και να αρχίσουν να πληρώνουν.

Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και απευθύνθηκαν στον Δήμο.

Ο Δήμος όμως δια στόματος Δημάρχου αδυνατεί αυτήν την ώρα να πληρώσει τις 180 χιλιάδες Ευρώ που οφείλονται στο Ταμείο. Ο κ. Σακελλαρίου χθες δια ραδιοφώνου επιτέθηκε στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλώντας για αθέτηση υποχρεώσεων απέναντι στους εργαζόμενους.