επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στα άκρα έφτασε η διαμάχη σε συνεδρίαση της ΕΑΣΤ- χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία

 Στα άκρα έφτασε η διαμάχη μεταξύ συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΕΑΣΤ, καθώς στην χθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων. Επίσης, εκκρεμούν μηνύσεις κατά δύο συμβούλων και εκδίκαση προσφυγής κατά απόφασης του ΔΣ, παράλληλα με το ιστορικό της διαμάχης μεταξύ των δύο παρατάξεων, η πρώτη ανήκει πολιτικά στην ΝΔ και η δεύτερη στο ΠΑΣΟΚ, που κάνουν εκρηκτική την κατάσταση στην Ένωση, δημιουργώντας ζητήματα στην λειτουργία της.


Στην συνεδρίαση του ΔΣ έδωσε το παρόν ο κ. Γιώργος Τσίτζηρας, δηλώνοντας πως θα παραστεί κανονικά, καθώς είναι εκλεγμένος και η καθαίρεσή του από την πλειοψηφία του Οργάνου δεν είναι νόμιμη. Ο πρόεδρος Αχιλλέας Λιούτας ζήτησε από τον κ. Τσίτζηρα να αποχωρήσει, υπενθυμίζοντάς του ότι είναι η τέταρτη συνεδρίαση που συμβαίνει αυτό, με τις πρώτες τρεις να έχουν αναβληθεί εξαιτίας του και σημείωσε την απόρριψη της προσωρινής του διαταγής από την Δικαιοσύνη, με την οποία ο κ. Τσίτζηρας ζητούσε να μην ισχύσει προσωρινά η καθαίρεσή του μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του κατά της απόφασης του ΔΣ. Ο κ. Τσίτζηρας αρνήθηκε, λέγοντας πως δικαίως βρίσκεται στο ΔΣ και θα μετείχε κανονικά στην συνεδρίαση και επικαλέστηκε έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο δήλωσε πως τον δικαιώνει.

Ο κ. Λιούτας διέκοψε για μία ώρα την συνεδρίαση και με την επανέναρξή της κάλεσε την Αστυνομία να απομακρύνει το κ. Τσίτζηρα, ο οποίος αποχώρησε χωρίς την δημιουργία περαιτέρω εντάσεων. Τον κ. Τσίτζηρα ακολούθησαν και οι σύμβουλοι του ΔΣ Στέφανος Ντάκος και Αθανάσιος Ντοβόρης, απέχοντας από την συνεδρίαση.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιούτας, αν δεν είχε αποχωρήσει ο κ. Τσίτζηρας θα πήγαινε αυτόφωρο, διότι το ΔΣ έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του και κατά του κ. Ντάκου για παρενόχληση συνεδρίασης του Οργάνου. "Το ΔΣ οφείλει να να συνεδριάζει, καθώς οι επιχειρήσεις της ΕΑΣΤ υπολειτουργούν και υπάρχουν τρέχοντα και σημαντικά ζητήματα που χρήζουν λύσεων", δήλωσε ο κ. Λιούτας.

Από την πλευρά της παράταξης του ΠΑΣΟΚ αποφεύχθηκαν χθες δηλώσεις και σχόλια, όμως σήμερα αναμένεται ανακοίνωση ή συνέντευξη Τύπου.

"Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά και δεν είναι ωραίο να παρεμβαίνει η Αστυνομία σε συνεδρίαση εκλεγμένων Οργάνων και ειδικά της ΕΑΣΤ, που είναι συνεταιριστική και ανήκει στους αγρότες", τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης του ΔΣ που ανήκει στο ΚΚΕ, Αθανάσιος Γάτσιος.

Δεν θα έπρεπε εξαρχής να υπάρξει απόφαση καθαίρεσης του κ. Τσίτζηρα από το ΔΣ και αν υπήρχε λόγος, ας το αποφάσιζε το Δικαστήριο, επισήμανε ο κ. Γάτσιος.

Στην χθεσινή συνεδρίαση παρέστησαν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΑΣΤ Χρήστος Παπαβασιλείου και Μπέτυ Χατζηγάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίτζηρας είχε καταθέσει πριν δύο περίπου μήνες πρόταση καθαίρεσης του κ. Λιούτα λόγω "ασυμβίβαστης δραστηριότητας προς αυτές της ΕΑΣΤ", που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία και στην συνέχεια ο κ. Λιούτας πρότεινε καθαίρεση του κ. Τσίτζηρα για τον ίδιο λόγο, πρόταση που ενέκρινε η πλειοψηφία, οι σύμβουλοι της παράταξης.Πρωινός λόγος