επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σε κρίσιμη καμπή ο Ε65

Η αναστολή των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε-65 είναι πια γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργολάβοι του Ε-65 ζητούν εναγωνίως τους τελευταίους μήνες ένα ραντεβού με τον υπουργό υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα ο οποίος αρνείται τη συνάντηση γεγονός που αποδίδεται στην αδυναμία του, (προφανώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας), να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης του έργου. Η αναστολή των εργασιών διευρύνει τις
οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στη Δυτική Θεσσαλία, μιας και ο οικονομικές κύκλος που είχε αναπτυχθεί με βάση αυτή, κλείνει απότομα. Για παράδειγμα, εκατοντάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς ανεργία χωρίς να διαφαίνονται στον ορίζοντα προοπτικές απασχόλησης.

Άλλωστε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, στα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου Ε-65, στην Ράξα είχε αναφερθεί στην προστιθέμενη αξία του Ε65, λέγοντας πως «είναι το έργο εκείνο το οποίο βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Θεσσαλία και είναι ένας αυτοκινητόδρομος αναπτυξιακός για όλη τη Θεσσαλία».

Όπως τόνισε «μας ενδιαφέρει αυτός ο αυτοκινητόδρομος, διότι το 80% των τμημάτων του είναι μέσα στη Θεσσαλία και το 40% μέσα στα Τρίκαλα. Ο Ε-65 είναι για εμάς πρώτη διεκδίκηση, θα θέσω το θέμα στον Υπουργό τον κ. Ρέππα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση όσον αφορά το οικονομικό.

Μέσα από το διάλογο πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, χαρακτήρισε τον αυτοκινητόδρομο προστιθέμενη αξία που πρέπει να διεκδικηθεί, λέγοντας «πρέπει να τον διεκδικήσουμε μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία».

Ζητούν αδρανή υλικά

Μέσα σ' όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις υπάρχει και μία η οποία μάλλον δείχνει τη διάθεση της κοινοπραξίας των κατασκευαστριών εταιριών να μην εγκαταλείψουν οριστικά το έργο. Παρότι δρομολογήθηκαν, λοιπόν, οι τελευταίες εξελίξεις, υπήρξε και συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων, αίτημα της κοινοπραξίας για τη διάθεση έκτασης μεταξύ του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου και των Αγίων Αποστόλων για αδρανή υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του έργου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για να αναζητούν δανειοθαλάμους οι εκπρόσωποι της εταιρίας, προφανώς δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το έργο.ερευνα