επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προβληματίζει η μεταφορά των μαθητών

Μιλώντας χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κάκλα και αφού προχθές βράδυ πραγματοποιήθηκε δημοτική ομάδα, εκτιμά ότι η μεταφορά των μαθητών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, για να εξηγήσει: «Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί πλέον στη μετακίνηση με τις καινούριες συγχωνεύσεις θα έχουμε και παιδιά Δημοτικών Σχολείων, δηλαδή ηλικίας 6 – 12 ετών. Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα και σχετική Νομολογία για τη μεταφορά μαθητών. Έτσι θα πρέπει ο Δήμος που θα αναλάβει τη μεταφορά – θα χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό – να εφαρμόσει όλα τα νόμιμα ώστε αυτή να είναι
 ασφαλής και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο και κυρίως να μην ταλαιπωρεί τα παιδιά με ατελείωτες ώρες αναμονής του λεωφορείου που θα τα μεταφέρει. Ως εκπαιδευτικός ξέρω ότι αυτό είναι πολύ κουραστικό και ένας μαθητής που ξεκινάει πολύ νωρίς από το σπίτι όταν πια ξεκινάει το σχολείο του στις 8 η ώρα έχει “φορτώσει κούραση” όπως λέει ο λαός. Θα το δούμε αυτό το θέμα, θα το προσέξουμε και νομίζω ότι θα το σχεδιάσουμε προσεκτικά».

Άλλα θέματα

Σε σχετική ερώτηση ποια άλλα θέματα συζητήθηκαν προχθές στη δημοτική ομάδα, η κ. Κάκλα υπογράμμισε πως συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, για να εξηγήσει:

«Μιλήσαμε γενικότερα για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο – όπως ξέρετε ο δήμαρχός μας είναι στην Αθήνα σε επαφή που έχει με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση – τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολλά, όπως και αυτά της δικής μου αρμοδιότητας δηλαδή παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Είναι η συγχώνευση όλων των σχολικών επιτροπών σε 2 ΝΠΔΔ σε 2 σχολικές επιτροπές μια Π/θμιας και μια Δ/θμιας Εκπ/σης. Θα γίνει επίσης μια κατανομή της 1ης δόσης του 2011 η εισήγηση από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα περάσει πρώτα από το Δ.Σ. βέβαια δεν ξέρω αν θα προλάβουμε αυτά τα χρήματα να τα δώσουμε στα σχολεία γιατί ενδεχομένως μπορεί να μας προλάβει η δημοσίευση στο ΦΕΚ της συγχώνευσης οπότε όλα τα ταμειακά υπόλοιπα όπως έχω ήδη πει, θα περιέλθουν στα 2 ΝΠΔΔ, στα πρόσωπα δηλαδή που θα ιδρυθούν».

Πρόβλημα

Τέλος η ίδια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα σχολεία της περιφέρειας έχουν ακόμη ένα πρόβλημα οφειλών και καλά θα ήταν τα σχολεία των πρώην Καποδιστριακών Δήμων να πάρουν ένα μέρος αυτής της χρηματοδότησης ώστε να εξοφλήσουν όλες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις.