επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Αγγίζουν το 100% οι κρατήσεις

Το 100% αγγίζει η πληρότητα των καταλυμάτων στον ορεινό όγκο του Νομού για το τριήμερο των Αποκριών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματιών του κλάδου Ηλία Φιλοκώστα.
"Από την απελπισία της περιόδου των Χριστουγέννων, περάσαμε στην ευφορία των Αποκριών", δηλώνει ο κ. Φιλοκώστας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και την έκπληξη για αυτήν την απότομη και απρόσμενη μεταστροφή του κλίματος και της έλευσης χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή.
Οι δρόμοι είναι καθαροί και το χιονοδρομικό δουλεύει και δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, επισημαίνει ο
 κ. Φιλοκώστας.

Το γεγονός δεν μπορεί να εξηγηθεί ακόμη, αναφέρει ο κ. Φιλοκώστας, αποδίδοντας ωστόσο την μεταστροφή αυτήν σε μεγάλο ποσοστό στην χιονόπτωση , που πάντα προσελκύει κόσμο στα ορεινά του Νομού, καθώς διαθέτει φυσικό κάλλος και το χιονοδρομικό του Περτουλίου. Όσον αφορά τις τιμές στα καταλύματα, αυτές έχουν μεγάλη διακύμανση, όμως είναι πεσμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 30% - 40%.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα οι κρατήσεις έφταναν στο 70% και πριν αρκετές ημέρες δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα, οπότε το είχαν πάρει απόφαση όλοι οι ενασχολούμενοι με τον κλάδο του τουρισμού, ότι οι Αποκριές θα ήταν όπως και τα Χριστούγεννα ή ακόμη χειρότερα, όμως κόσμος ήρθε, παρά το γεγονός των πανάκριβων καυσίμων και διοδίων, αναφέρει ο κ. Φιλοκώστας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κατάσταση σε σώζεται με ένα καλό τριήμερο στις Απόκριες, αλλά χρειάζεται συνέχεια και δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης από την πολιτεία.

Υποδομές ανάπτυξης

Ο τόπος και οι άνθρωποί του δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής από την πολιτεία όλα τα περασμένα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές και σε δραστηριότητες, τονίζει ο κ. Φιλοκώστας, ο οποίος όμως επιρρίπτει ευθύνες και σε επαγγελματίες του κλάδου, που δεν ακολούθησαν τις πρακτικές που όφειλαν για να κρατήσουν τον κόσμο και επιζητούσαν μόνο μεγάλα πακέτα, πάνω των τεσσάρων ημερών.

Ο κ. Φιλοκώστας αναφέρει πως για να αυξηθεί ο χρόνος διαμονής και να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες, εκτός του χιονοδρομικού, πρέπει να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, με τις οποίες θα απασχολείται ο κόσμος και θα διασκεδάζει, παράλληλα με την αναβάθμιση των υποδομών, όπως η βελτίωση και η άμεση οδική σύνδεση με την Καλαμπάκα.

Να δημιουργήσουν οι υπεύθυνοι καλύτερη σήμανση στους δρόμους και οι πινακίδες να είναι εκεί που πρέπει, πληροφορώντας σωστά και ολοκληρωμένα τους επισκέπτες, σημειώνει ο κ. Φιλοκώστας και ζητάει σημαντικό μέρος των κονδυλίων που θα διατίθεντο για τους Μεσογειακούς Αγώνες, να επενδυθεί στην Θεσσαλίας, στην δημιουργία υποδομών ανάπτυξης. πρωινός λόγος