επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

«Φεύγει» από την Καλαμπάκα το Συνέδριο της Ελληνικής Ομάδος Διάσωσης

Η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας ήταν ως φαίνεται η αφορμή να μην πραγματοποιηθεί φέτος για 4η χρονιά το ετήσιο Πανελλήνιο, Συνέδριο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Και το εμπόδιο που προκάλεσε την εξέλιξη αυτή ήταν το ποσό των 1500 Ευρώ που δεν προσέφερε ο Δήμος Καλαμπάκας για να πληρωθούν διάφορα έξοδα του Συνεδρίου (ελικόπτερα κ.ά.).
Αίτηση της ΕΟΔ που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε οικονομική ενίσχυση 3.000 Ευρώ από τον Δήμο Καλαμπάκας για την κάλυψη ενός μέρους των εξόδων που χρειάζονται για να προγραμματιστεί το Συνέδριο.


Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά από πρόταση της πλειοψηφίας αποφασίστηκε να δοθούν τα μισά από αυτά τα χρήματα δηλαδή 1500 Ευρώ και αυτό λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος (όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο).

Πρόεδρος ΕΟΔ

Μιλώντας χθες το πρωί δια ραδιοφώνου η πρόεδρος της ΕΟΔ παραρτήματος Τρικάλων κ. Σοφία Ξάνθη ανέφερε πως για το Δ.Σ. ήταν δεδομένο ότι το Συνέδριο Θα γινόταν στην Καλαμπάκα.

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία τρία συνήθιζαν να καταθέτουν αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς την ΟΕΔ για να μπορεί να καλύπτεται ένα μέρος των εξόδων που φθάνουν τις 10 χιλιάδες που χρειάζονται για το συνέδριο.

Επί Δημαρχίας Μπουτίνα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και οι τρείς χιλιάδες διδόταν με όλα τα θετικά που επέφερε το συνέδριο στην Καλαμπάκα (επισκέπτες, προβολή κ.ά.) κατά την πρόεδρο.

Ήταν δε το ελάχιστο ποσό για να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες του συνεδρίου.

Η κ. Ξάνθη είπε ακόμη ότι δεν πιέζεται κανείς φορέας να βοηθήσει παρά αυτό γίνεται μόνο αν το επιθυμούν.

Όμως μετά την απόφαση του Δήμου Καλαμπάκας για παραχώρηση ενός μόνο μέρους του ποσού, η πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Καλαμπάκα ήταν δύσκολη.

Έτσι κατά τα λεγόμενα της προέδρου της ΕΟΔ κ. Ξάνθη και του υπεύθυνου Δημοσίων σχέσεων κ. Βασίλη Ντόβα η ομάδα μη θέλοντας να φύγει το συνέδριο από τον Νομό απευθύνθηκε σε άλλους Δήμους. Ο Δήμος Πύλης ήταν αυτός που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΟΔ και έτσι άρχισαν οι συζητήσεις.

Αυτό γιατί και ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός αφού πρέπει να οργανωθούν πολλά πράγματα μέχρι την ημερομηνία πραγματοποίησης του συνεδρίου.

Η πρόεδρος είπε ότι έπρεπε να βιαστούν και αφού ο Δήμος Πύλης ανταποκρίθηκε και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις μέχρι τώρα.

Άρα είναι δεδομένο ότι το Συνέδριο της ΕΟΔ για φέτος θα γίνει στον Δήμο Πύλης ακόμη και αν ο Δήμος Καλαμπάκας αλλάξει γνώμη (κάτι διαφορετικό κατά την πρόεδρο θα ήταν ανεύθυνο).

Δήμαρχος Καλαμπάκας

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμπάκας αποφάσισε να δώσει αυτό το ποσό καθ’ ότι τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα. Είπε πως το συμβούλιο αποφάσισε να δώσει 1500 Ευρώ σε πρώτη φάση για να πληρωθούν τα ελικόπτερα αν αργότερα υπήρχε οικονομική άνεση θα συζητιούνται μια περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.

Είπε ακόμη ότι ο κάθε σύλλογος, φορέας μπορεί να αποφασίζει το πότε και που θα κάνει τις εκδηλώσεις του και ο ίδιος θα προσπαθήσει να αναπληρώσει τυχόν οφέλη που θα είχε η περιοχή από την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου συνεδρίου.

Πάντως ο πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού κ. Ζαχαράκης κατηγόρησε τον κ. Σακελλαρίου για την στάση του απέναντι στην Ελληνική ομάδα διάσωσης.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα πρέπει κάποιοι φορείς να αποθαρρύνουν κάποιες ομάδες όπως η ΕΟΔ που έχει επιδείξει σημαντικότατο έργο και να βοηθούν όσο μπορούν και όπου μπορούν αυτές τις ομάδες γιατί μόνο καλό προσφέρουν στον τόπο. Ερευνα