επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Ν. Λέγκα με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα

Συνάντηση με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα για τη συνέχιση της λειτουργίας των Γυμνασίων Ζάρκου, Μεγάρχης, Ριζώματος και Φήκης είχε, κατόπιν πρωτοβουλίας του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Συντονιστικής Επιτροπής και της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει το Σάββατο στο Δημαρχείο Τρικάλων, τα μέλη της Επιτροπής ανέπτυξαν τις θέσεις τους τονίζοντας ότι τα Γυμνάσια των περιοχών αυτών πληρούν όλες τις προϋποθέσεις κι ότι είναι βιώσιμα και λειτουργικά από
κάθε άποψη. Τόνισαν παράλληλα ότι θα μείνουν ενωμένοι ως το τέλος του αγώνα τους και ότι ο στόχος τους είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο στο Νομό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε ότι «οι πολίτες σήμερα διαπιστώνουν ότι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη σπουδαιότητα του». Επανέλαβε δε την ξεκάθαρη άποψή του για το θέμα της κατάργησης σχολικών μονάδων στο Νομό Τρικάλων αλλά και για τις προωθούμενες αποφάσεις οι οποίες δημιουργούν αντί να επιλύουν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Άποψη που είχε διατυπώσει και σε παλιότερες ξεχωριστές συναντήσεις του με μέλη επιτροπών κατοίκων, αυτοδιοικητικών παραγόντων και φορέων περιοχών των οποίων τα σχολεία τελούν υπό συγχώνευση- κατάργηση, αλλά και στις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις για το θέμα.

Οι όποιες αναγκαίες αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, δεν θα έπρεπε να επιβάλλονται άνωθεν, ούτε να γίνονται με προσχηματικούς διαλόγους, με «άκρατη μυστικοπάθεια» και «εν κρυπτώ διαδικασίες», με αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, σε άλλα επίπεδα,

όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ. Και με φημολογίες που διαρρέουν δεξιά κι αριστερά δημιουργώντας ασάφεια και αναταραχή στους πολίτες. Κι όλα αυτά με άλλοθι και στο όνομα του δημοσιονομικού αποτελέσματος και μόνο. Την ώρα που η εξοικονόμηση πόρων δεν θα έπρεπε να είναι το βασικό κριτήριο αλλά να προκύπτει ως αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο Ν. Λέγκας.

Αντιθέτως, τόνισε, θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη τόσο τα κρίσιμα γεωγραφικά, οικονομικά χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής όσο κι η προβολή της δυναμικής της στα επόμενα χρόνια. Καθώς και μια σειρά κρίσιμων παραγόντων όπως η αύξηση της αστυφιλίας, η ερήμωση της Περιφέρειας, η έλλειψη πολιτισμικής κοιτίδας από το χωριό, η απώλεια χρόνου από τη μετακίνηση των μαθητών, οι ευρύτερες συναισθηματικές πολιτισμικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής ότι θα επανέλθει με παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο, αφενός για να ζητήσει σαφείς απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο κι αφετέρου για να μεταφέρει την αγωνία και τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών ενόψει των εξελίξεων στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Λέγκας σε πρόσφατη ερώτησή του προς την κα. Διαμαντοπούλου ζητά και την κατάθεση όλων των εγγράφων με τις εισηγήσεις των Διευθυντών Δ.Ε. για το ζήτημα της κατάργησης- συγχώνευσης σχολικών μονάδων στο Νομό Τρικάλων.