επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στο Δημαρχείο Τρικκαίων

Μια ενδιαφέρουσα αλλά και ιδιότυπη έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στους χώρους του 1ου ορόφου του Δημαρχείου Τρικκαίων τον τελευταίο καιρό. Οι εν λόγω φωτογραφίες κοσμούν τους τοίχους του δημοτικού καταστήματος προσφέροντας ένα άκρως ευχάριστο θέαμα σε όσους περιμένουν να συναντηθούν είτε με το δήμαρχο κ. Λάππα, είτε με τους αντιδημάρχους. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό το οποίο ανήκει σε δυο Γαλλίδες σπουδάστριες από τη σχολή IREO - Institut Rural d' Education et d' Orientation, ένα
ινστιτούτο αγροτικών σπουδών στην πόλη Bressuire. Τις εν λόγω σπουδάστριες το περασμένο Καλοκαίρι του 2010 ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξένησε στην πόλη για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Στο πλαίσιο των σπουδών στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο, στο τέλος του πρώτου έτους, υπάρχει για τους σπουδαστές υποχρεωτική εκπαίδευση ενός μηνός σε κάποιον οργανισμό της Ευρώπης όπου τους δίνεται η ευκαιρία να ζήσουν στο εξωτερικό, να συμμετέχουν στις τοπικές δραστηριότητες, για να καταλάβουν την ευρωπαϊκή ποικιλομορφία προκειμένου να συνεργαστούν αργότερα εύκολα με τους ευρωπαϊκούς συνεργάτες, να εμπλουτίσουν τα ευρωπαϊκά δίκτυα στο όνομα της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται ουσιαστικά για τη φιλοσοφία και τους κύριους στόχους που περιλαμβάνει αυτή η κατάρτιση στην Ευρώπη. Σημειωτέον ότι αυτού του είδους η εμπειρία στο εξωτερικό είναι ένα μέρος των μελετών τους, εξειδικευμένων στην τοπική ανάπτυξη, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών στους ανθρώπους, των αγροτικών εδαφών.
Έτσι οι δυο σπουδάστριες βρέθηκαν για ένα μήνα στο Δήμο Τρικκαίων αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή τους στην περιοχή μας.
Συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων
Οι δύο σπουδάστριες από την Bressuire, για χρονικό διάστημα ενός μήνα συνεργάστηκαν στο Δήμο Τρικκαίων σε διάφορες δραστηριότητες αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό πλούσια εμπειρία, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες. Έτσι μεταξύ άλλων στη διάρκεια της εδώ παραμονής τους κατέγραψαν με το φωτογραφικό τους φακό διάφορες στιγμές της καθημερινότητας των ανθρώπων της πόλης των Τρικάλων, όπως οι ίδιες τις έζησαν. Έτσι ένα δείγμα της δουλειάς τους αυτής παρουσιάζεται και φιλοξενείται στους χώρους του Δημαρχείου Τρικκαίων.Πρωινός λόγος