επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το 80% των ελλήνων θεωρεί λάθος το Μνημόνιο

Λανθασμένη θεωρούν την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης έξι στους δέκα πολίτες,ενώ μόνο δύο στους δέκα την κρίνει ως σωστή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Εμπορικού καιΒιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά από την Alco σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα βασικά της ευρήματα:
-Το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει πέρυσι
στο Μηχανισμό Στήριξης των Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, ενώ το 22% την κρίνει ως σωστή.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 47% θεωρούν λάθος την προσφυγή στο Μηχανισμό. Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. την απορρίπτουν σε ποσοστό 77%, του ΚΚΕ σε ποσοστό 88%, του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, που τάχθηκε υπέρ του Μνημονίου, θεωρούν λάθος την προσφυγή σε ποσοστό 65%και σωστή σε ποσοστό 28%.

Στην ερώτηση «αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εφαρμογή χωρίς παρεκκλίσεις των όρων του επικαιροποιημένου Μνημονίου», το 61% των ερωτηθέντων απαντά ότι διαφωνεί και το 19% ότι δεν θέλει παρεκκλίσεις στο Μνημόνιο.

-Το 79% των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία, έναντι 14% που την κρίνουν θετικά.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικοί σε ποσοστό 62%, ενώ της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 94%.
-Το 80% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μόλις το 15% των πολιτών δηλώνει αισιόδοξο.
Πιο απαισιόδοξοι είναι οι ερωτηθέντες ηλικίας από 25 έως 44 ετών. Ο δείκτης απαισιοδοξίας χτυπά κόκκινο στην Αθήνα με ποσοστό 90%, ενώ στην περιφέρεια η απαισιοδοξία φτάνει το 73%.

-Οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 78% δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών οικονομικών ή και της οικογένειάς τους, ενώ μόλις το 17% δηλώνουν αισιόδοξοι.Νewpost