επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ Τρικάλων για το χαμό των δύο αστυνομικών

Οι λέξεις «οργή» και «θλίψη» είναι λίγες για να χαρακτηρίσουν την στυγερή δολοφονία δύο νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ την Τρίτη 1 Μαρτίου το απόγευμα σε συμπλοκή με κακοποιούς στην περιοχή του Κηφισού. Ο θλιβερός αυτός απολογισμός των δύο νεκρών αστυνομικών και δύο ακόμα - ευτυχώς εκτός κινδύνου - συναδέλφων τους, θυμίζει περισσότερο «εμπόλεμη κατάσταση» παρά ένα κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία στους κατοίκους της.


Η παρουσία της ΟΝΝΕΔ, μόλις λίγη ώρα πριν δεχτούν τα πυρά οι άτυχοι αστυνομικοί, στην Πρεσβεία της Λιβύης για να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για την πρωτοφανή αιματοχυσία και την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην γειτονική χώρα, φάνηκε δυστυχώς, κάτι παραπάνω από προφητική, καθώς η κρίση αξιών έχει αρχίσει να χτυπάει και την πόρτα της χώρα μας. Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά.

Εν ψυχρώ δολοφονία με καλάσνικοφ, στην καρδιά της Αθήνας.

Ας λάβει επιτέλους η ελληνική πολιτεία τις ευθύνες που τις αναλογούν και να προστατεύσει αυτούς που μας προστατεύουν. Όχι άλλο αίμα αστυνομικών, παιδιών της γενιάς μας, που διακινδυνεύουν την ζωή τους κάθε μέρα για έναν πενιχρό μισθό, όπως ήταν και ο Τρικαλινής καταγωγής 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης του Χρήστου από το Κεφαλόβρυσο.

Η ελληνική αστυνομία κάτω από καθεστώς διάλυσης και πλήρους απαξίωσης δεν μπορεί να είναι το εξιλαστήριο θύμα του κάθε εγκληματία που κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσά μας.

Το να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας όλοι οι νέοι και οι νέες, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι δεδομένο, το να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτός ο κύκλος βίας είναι το δύσκολο αλλά και το επιβεβλημένο.
Γιατί πίσω από το αλεξίσφαιρο του αστυνομικού δεν προστατεύεται μόνο η ζωή του, αλλά και η Δημοκρατία μας, η αξιοπρέπειά μας, η ίδια μας η λογική.