επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανακοινώσεις ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών και Ερωτήσεις στη Βουλή για ζημιές από πλημμύρες στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και ΑΤΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση κατά των τεσσάρων αστυνομικών
Η γκανγκστερική ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που σωρηδόν έχουν πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προηγουμένως, είναι μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος (τρομονόμοι, κάμερες κ.α.), ενώ την ίδια ώρα οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τα διάφορα κέντρα που συνδέονται με αυτό αλωνίζουν. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι και σ' αυτό τον τομέα ταξική.
Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συντοπίτη αστυνομικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή για ζημιές από πλημμύρες και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχής Φαρκαδόνας Τρικάλων για ζημιές από πλημμύρες και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Για μια ακόμα φορά φέτος, πάνω από 25.000 στρέμματα πλημμύρισαν στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, Ν. Τρικάλων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες σιτηρών αλλά και σε εκείνα τα χωράφια που ήταν οργωμένα και έτοιμα για σπορά.

Για μια ακόμα φορά η ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας αποδεικνύεται ανοχύρωτη περιοχή.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται ψεύτικες οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως και προηγούμενα της ΝΔ για την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων για το 100% των ζημιών που υπέστησαν

Θα πάρουν επιτέλους μέτρα για να εκτελεστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα ώστε από την μια να προστατευθεί η περιοχή από τις συχνές πλημμύρες και από την άλλη να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας κατά την θερινή περίοδο;

Οι βουλευτές

Αντώνης Σκυλλάκος
Αποστόλης Νάνος

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή: Για το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών

Η πολιτική της κυβέρνησης, το πρόγραμμα του Μνημονίου, αλλά και η στρατηγική της ΕΕ, προβλέπουν γενικευμένες αποκρατικοποιήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, προώθηση συγχωνεύσεων κλπ.

Βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη πρόγραμμα δραματικών μειώσεων μισθών σε ιδιωτικό, δημόσιο τομέα, σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Στη δίνη αυτών των αρνητικών για τους εργαζόμενους εξελίξεων, βρίσκεται και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Ήδη οι μισθοί των εργαζομένων στην ΑΤΕ έχουν μειωθεί κατά 10%, ενώ υπάρχει επίσης σχέδιο για την πώληση των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων της ΑΤΕ, όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η ΔΩΔΩΝΗ, η ΣΕΚΑΠ κ.ά.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, γνωρίζουν ότι μόνο χαμένοι θα βγουν οι ίδιοι, αλλά και γενικότερα ο λαός.

Πολλά έχουν ακουστεί και πολλά έχουν γραφτεί για το μέλλον της ΑΤΕ. Το ζήτημα προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το σύνολο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και οι μικροί κτηνοτρόφοι, έχουν υποθηκευμένο το βιός τους στην ΑΤΕ, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα και με το μέλλον της εγχώριας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί:

Τι συγκεκριμένα προβλέπουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το μέλλον της ΑΤΕ.

Αν προβλέπεται να επεκταθούν οι μειώσεις μισθών, η απορρύθμιση ωραρίων, οι απολύσεις κλπ.

Ποιες εγγυήσεις παρέχει η κυβέρνηση για την προστασία της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και των μικρών κτηνοτρόφων.

Η βουλευτής

Διαμάντω Μανωλάκου