επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη στέγαση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία για τη στέγαση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, παρουσία του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικεφαλής της παράταξης «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ», καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα .
Ο κ. Κώστας Αγοραστός δεσμεύτηκε να εξετάσει ποια δημόσια κτίρια είναι διαθέσιμα από οργανισμούς που καταργήθηκαν με την πρόσφατη διοικητική αναδιάρθρωση του «Καλλικράτη» ώστε να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να στεγαστούν τα Τμήματά του.

Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια θεωρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως τον επιστημονικό της σύμβουλο και επιθυμεί τη στενότερη συνεργασία τους προς όφελος των Θεσσαλών.

Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης εξέθεσε στον Περιφερειάρχη τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο Τμήματα του Πανεπιστημίου λόγω της δραστικής περικοπής του προϋπολογισμού του ιδρύματος κατά 35%. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων στο Βόλο, και το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα, στεγάζονται εξ ολοκλήρου, και μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, σε μισθωμένα κτήρια, με υψηλό λειτουργικό κόστος.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές να επισκεφτούν τα εν λόγω κτήρια.